Почина световният шампион Шон Барбър

0
Атлетът е издъхнал една на 29 години
Атлетът е издъхнал една на 29 години Снимка: THE CANADIAN PRESS / Frank Gunn / архив

Атлетът е издъхнал една на 29 години

Бившият канадски световен шампион на овчарски скок Шон Барбър почина на 29-годишна възраст.

Атлетът е починал в сряда в дома си в Кингуд, Тексас, съобщи мениджърът му Пол Дойл пред Асошиейтед прес, но не разкри причината за смъртта, информира bTV.

Напоследък Барбър е имал здравословни проблеми.

"Повече от просто невероятен спортист. Шон беше добросърдечен човек, който винаги поставяше другите пред себе си. Трагично е да загубиш толкова добър и млад човек", каза Дойл.

Барбър имаше успех в състезания в колежа, а през 2015 г. спечели златото на световното първенство в Пекин със скок от 5,90 метра. През същата година той е и шампион на Панамериканските игри.

Година по-късно той влезе във финала на Олимпийските игри в Рио де Жанейро.

Той е рекордьор на Канада с 6.00 метра.

През 2017-а Барбър разкри, че е хомосексуалист и се гордее с този факт.

"Благодаря на моите родители за голямата подкрепа. Продължавам да израствам като човек и имам сериозна поддръжка от групата около мен. Родителите ми са най-големите ми поддръжници и ми помогнаха много напоследък. Към приятелите ми: вие винаги ще бъдете мои приятели и аз също ви обичам", написа тогава Барбър в профила си.

Атлетът е роден в САЩ, но представя Канада. Баща му е канадец и се е състезавал в овчарския скок на световното първенство в Хелзинки през 1983 г.

Малко преди олимпийските игри в Рио де Жанейро през 2016-а Барбър даде положителна проба за кокаин, но беше допуснат до участие в Бразилия, след като даде интересно обяснение - целувка с момиче, което е употребило кокаин преди срещата си с него.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    13
    1234
    Светла му памет на момчето! Никой не заслужава да си ходи толкова рано.
  • 5
    12
    123
    Всички набодени като четат подобни статии се пукат от яд по шевовете, че си прецахата по такъв начин живота. Треперят да не са следващите, и с право!
  • 8
    11
    До 7
    В България няма антиваксъри. Всеки е с няколко ваксини за най-различни болести. Защо наричате хората, непожелали да се набодат с експерименталните течности (дори те самите казаха, че са такива) антиваксъри? Та това не е ваксина в биологичния смисъл на думата. Плюс това, едно време си слагахме ваксини, за да НЕ боледуваме от тези болести, какви ваксини срещу КОВИД са това, щом така или иначе пак прекарваш заболяването. И не ми разтягайте локуми как заради "ваксината" се карала по-леко, щото и тва беше измислица на N-та степен.
  • 1
    10
    До Свирко
    Важното е,че теб те ваксинират в разпрания задник всеки ден! Анал-дънму ?
  • 3
    9
    Фена на Зелените шитни
    Ааа, това дето го е "писал" 7 - ми си е направо копирано от коментарите по времето на Ковид - а....Тогава често го "пастваха" из коментарите.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари