Побеснял мъж се вряза с колата си в публиката на Белоградчишките скали

0
Луд фен на операта се разгневил, че за него няма билет
Луд фен на операта се разгневил, че за него няма билет Снимка: ТОП НОВИНИ

Представление на операта "Турандот" за малко да се прерасне в трагедия, подобна на тази във френския град Ница.

Луд фен на операта е направил опит да пробие огражденията и се е врязал с колата си в публиката, дошла да гледа спектакъла на открито в крепостта Калето.

Мъжът на възраст около 60 години се вбесил, че за него няма билет. Седнал в сивия си Опел и дал газ в посока към публиката. Успял да събори огражденията, в този момент хората го забелязали и панически се разбягали, пише "Труд".
 
Полицаите моментално се хвърлили върху движещата се кола и успели да обезвредят нападателя. Изкарали мъжа от автомобила, тръшнали го на земята и оковали с белезници. "Пуснете ме, моля ви, аз понякога не съм в ред", крещял мъжа, докато го откарвали към патрулката.
 
Мъжът е арестуван, ще му бъде повдигнато обвинение.

Това не е първият инцидент на фестивала „Сцена на върховете“ в Белоградчик, който се откри на 5 август. Ден преди това двама работници пострадаха при трудова злополука. Докато текли трескавите подготовки преди първия ден на грандиозното събитие, порив на вятъра съборил една от кулисите. Грамадното съоръжение паднало и затиснало отдолу двама сценични работници.

Пострадалите са служители на Софийска опера и балет. Единият от тях е със счупени ребра и фрактура на лявата ръка. Той е настанен в хирургичното отделение на видинската болница „Света Петка“, като опасност за живота му няма, казаха медици. Другият работник е прегледан и освободен за консултация с личния си лекар в София и домашно лечение. Той е получил фрактура на лумбален прешлен.

Източник: Труд
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари