Плувците на „Локомотив“ - Русе спечелиха 4 медала от Държавното първенство

1
Русенският клуб се представи с 16 състезатели и завоюва 1 златен, 1 сребърен и 2 бронзови медали
Русенският клуб се представи с 16 състезатели и завоюва 1 златен, 1 сребърен и 2 бронзови медали

КПС „Локомотив“-Русе се завърна 4 медала от Държавното лично отборно първенство на 50 м басейн за деца 11 - 12 г., което се проведе в Сандански

 В него взеха участие 360 плувци от 50 клуба в България. Русенският клуб се представи с 16 състезатели и завоюва 1 златен, 1 сребърен и 2 бронзови медали. Той зае престижното 4-то място в комплексното класиране. На първо място е „Олимп“-София, на 2-ро – „Пловдив 2019“ и на 3-то „Левски“-София.

Призьорите от Русе са:

– Виктор Станев – 1-во място на 200м съчетано плуване с време 2,37,17 и 2-ро място на 50м бруст с време 0,36,51.

– Десислава Иванова – 3-то място на 50м. бътерфлай с време 0,33,85 и 100м бътерфлай с време 1,16,28.

Състезателите които допринесоха за призовата позиция на „Локомотив“, са: Габриела Кръстева, Дилара Керчева, Дария Терзиева, Дея Божанова, Виктория Попова, Ева Христова, Лора Куртева, Сара Вейсалова, Никола Георгиев, Айкан Вейсалов, Макр Чакърян, Адис Петров, Алекс Господинов и Мартин Мацоев.

„Доволни сме от представянето на нашите плувци. Момичетата са 4-ти отборно, момчетата 6-ти а комплексно сме 4-ти. Само няколко точици ни делят от третото място. Състезанието беше тежко и трудно, съпроводено от жеги, градушки и отменяне на цял полуден, но децата ни издържаха на всички предизвикателства и се представиха на ниво в най-важното състезание за годината на 50м басейн. Това 4-то място ни мотивира за призови позиции на Държавното на 25 м басейн през зимата и доказва, че сме в правилния път“, споделиха треньорите Стефан Миланов и Севиляй Сали.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари