Пламен Стоилов предлага да се събори гребната база на кея

0
Мотивите са, че повече от 7 години сградите не се ползват по предназначение и не се поддържат
Мотивите са, че повече от 7 години сградите не се ползват по предназначение и не се поддържат

Предложение да бъде съборена изоставената сграда и склада до нея на бившата Гребната база внася кметът Пламен Стоилов на предстоящата сесия на 14 декември.

Мотивите са, че повече от 7 години сградите не се ползват по предназначение и не се поддържат. Често в тях се настаняват бездомни граждани, които палят огньове, за да се стоплят. Има случаи на възникнали пожари. Зачестяват сигналите, свързани с нерегламентирано проникване в двете сгради, самонастаняване на бездомни лица, както и деца, играещи на покривите, пише Арена Медиа.

Гребната база и халето до нея са построени през 1977 година. Сградите попадат в обхвата на проект за реконструкция и рехабилитация на кея.Те не са елемент на подробния устройствен план, който е одобрен с Решение №1385 на общинския съвет от 2015 година и комисия е решила, че не следва да бъде извършван основен ремонт.

Според вносителя извършването на основен ремонт и адаптация на посочените сгради е нецелесъобразен, тъй като ориентировъчната стойност е над 1 500 000 лева.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари