Петков след срещата с Ковачевски: Обещахме си конструктивният диалог да продължи

0
Премиерът призова “да не се поддаваме на провокации от различни групи, които се опитват да нагнетяват напрежение”
Премиерът призова “да не се поддаваме на провокации от различни групи, които се опитват да нагнетяват напрежение” Видео: NOVA

Министър-председателят се срещна със своя северномакедонски колега в Рим

“Най-важното за двете правителства е да имаме конструктивен диалог и той да продължава”. Това заяви министър-председателят Кирил Петков след срещата си с неговия северномакедонски колега в Рим, информира NOVA

Премиерът призова “да не се поддаваме на провокации от различни групи, които се опитват да нагнетяват напрежение” и каза, че България и РС Македония могат да продължат посоката на добросъседство само “през конструктивен диалог”. 

Петков каза още, че двете страни не са си поставили срокове, но са обещали едни на други да продължат “добрия тон” и призова още веднъж президента Румен Радев за свикване на КСНС, където темата да бъде продължена. „След това на базата на едно споделено общо мнение, потенциално, ако се вземе някакво решение на КСНС, едновременно с това да имаме и уважението, разбира се, на нашите коалиционни партньори”, добави той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари