Утре ще бъде облачно, на места ще превали

0
Ще продължи да прониква хладен въздух
Ще продължи да прониква хладен въздух Снимка: БГНЕС

Ще продължи да прониква хладен въздух

През нощта на места в югоизточната половина от страната ще има краткотрайни превалявания и гръмотевична дейност, а над северозападната – облачността ще се разкъса и на места ще намалее. Вятърът и в източните райони ще се ориентира от северозапад, ще е до умерен, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Минималните температури ще бъдат между 6° и 11°, в София около 6°.

Утре в цялата страна вятърът ще се ориентира от север-североизток, ще е до умерен и с него ще продължи да прониква хладен въздух. Преди обяд над по-голямата част от страната ще има значителни разкъсвания и намаления на облачността, но в следобедните часове облачността, купеста и купесто-дъждовна, ще е значителна. На места, главно в Рило-Родопската област, ще има краткотрайни валежи с гръмотевици. Максималните температури ще бъдат между 16° и 21°, в София около 17°. Атмосферното налягане е малко по-високо от средното за април и още малко ще се повиши, предава БТА.

Над Черноморието облачността ще е предимно значителна. В сутрешните часове все още на отделни места по северното крайбрежие ще превалява дъжд. Ще духа до умерен вятър от север-североизток. Максимални температури на въздуха: 16°-18°. Температурата на морската вода е 13°-15°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините облачността ще е предимно значителна. На места, главно в Рило-Родопската област ще има превалявания, в отделни райони с гръмотевици. Ще духа до умерен североизточен, по билата - западен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 11°, на 2000 метра - около 4°.

В събота и неделя ще бъде сравнително хладно за периода, с разкъсана облачност. На места ще има и краткотрайни валежи, в повечето райони - слаби, но в Югозападна България, където в следобедните часове ще се развива купеста облачност, е възможно временно да са и по-интензивни. Вятърът ще е предимно умерен, от изток, в събота все още в източната половина от страната - от североизток. В събота минималните температури ще са между 7° и 12°, в неделя с 2°-3° по-ниски; преобладаващите максимални ще са между 16° и 21°.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари