Времето през почивните дни: Захлаждане, дъжд и гръмотевици

0
През следващото денонощие облачността над страната ще бъде предимно значителна
През следващото денонощие облачността над страната ще бъде предимно значителна

През следващото денонощие облачността над страната ще бъде предимно значителна

Жълт код за опасно време е обявен за 16 области на страната в събота, показва справка в НИМХ. Предупреждението за западната и централната част на България е за дъжд и гръмотевици. Очаква се и понижение на температурите и в двата почивни дни.

През следващото денонощие облачността над страната ще бъде предимно значителна. Атмосферното налягане през деня ще се задържи почти без промяна - близко до средното за месеца.

На много места в Западна и Централна България ще има валежи, в отделни райони ще са временно интензивни, значителни по количество и с гръмотевични бури. В източните райони от страната валежите ще са по-слаби, на по-малко места и главно в следобедните часове. Вятърът ще бъде до умерен, в Източна България временно до силен от север-северозапад. Максималните температури ще са от 18°-20° в западните до 30° в източните райони, в София около 18°.

Над Черноморието ще има разкъсана, след обяд предимно значителна облачност. На места, главно в следобедните часове ще има превалявания от дъжд, в отделни район е възможно и да прегърми. Ще духа умерен до силен северен вятър. Максимални температури: 25°-27°. Температурата на морската вода е 24°-26°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините ще има значителна облачноствалежи, на места с гръмотевици. По най-високите части на Рила и Пирин дъждът ще се примесва със сняг. Ще духа умерен до силен североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 14°, на 2000 метра - около 7°.

И в неделя ще има валежи и гръмотевици, но на по-малко места и с по-малка интензивност. Вятърът ще е от север-северозапад, в повечето райони умерен, в западната част на Дунавската равнина и източните райони временно силен. Преобладаващите максимални температури ще са между 23° и 28°. В понеделник ще има променлива облачност, над много райони намаляваща до слънчево; само на отделни места е възможно слабо и за кратко да превали. Вятърът ще е слаб до умерен от северната четвърт. Температурите ще останат без съществена промяна.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари