Пенсионерите в Русе се оказаха дисциплинирани

6

Пенсионерите в Русе се оказаха дисциплинирани и повечето от тях, с някои дребни изключения, спазиха часовете за пазаруване, които влязоха в сила от днес.

Пред магазините за хранителни стоки и аптеките от 8.30 до 10.30 часа имаше само възрастни хора, които бяха отишли да си купят необходимите неща, съобщи Русе медиа.

Както гласи заповедта на здравния министър Кирил Ананиев, в тези часове могат да пазаруват само хора над 60 години. Те имат право да ходят в магазините и аптеките и през останалото време, но е желателно да се ограничат в тези два часа сутрин. Така няма да се смесват с младите хора, които потенциално биха могли да ги заразят. Русенци под 60 години не могат да пазаруват по това време.

Големите хипермаркети се бяха постарали да дадат актуална информация на клиентите си, които все още не бяха разбрали за промените. С табели на входа те ги информират за ограниченията и определените часове за пенсионери над 60 години. Пред магазините вече няма толкова много пазаруващи, а опашките изглеждат големи заради спазването на дистанция от чакащите клиенти.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари