Строят магазин "Лидл" на мястото на бившия Родилен дом в Русе

11
Това става ясно от заповед на главния архитект на Община Русе Иван Ениманев
Това става ясно от заповед на главния архитект на Община Русе Иван Ениманев Снимка: Facebook / Явор Мичев

Това става ясно от заповед на главния архитект на Община Русе Иван Ениманев

Заповед на главния архитект на Община Русе Иван Ениманев, издадена на 8 февруари, изяснява най-после съдбата на бившия Родилен дом в Русе. На негово място ще бъде изграден нов магазин на „Лидл“, пише Русе Медия.

Както е известно, имотът бе продаден от собственика УМБАЛ „Канев“ - Русе през 2022 г. чрез търг, който бе спечелен от пазарджишката фирма „Евробилдинг 3000“ за сумата от над 2 млн.лв. На второ място бе класирано дружеството „Лидл България ЕООД Енд Ко“.

На 29.11.2023 г. е постъпило искане за изработване на подробен устройствен план – изменение на план за регулация и план за застрояване на имота. Интересното е, че искането е подадено името на управителите на „Лидл“, които са упълномощени от собственика в лицето на управителя на „Евробилдинг 3000“.

Планът за застрояване предвижда на мястото на бившето Родилно да се изградят магазин за хранителни и нехранителни стоки и паркинг. Това означава, че слуховете, че там ще има нов магазин на „Лидл“ се потвърждават.

Действията по събарянето на сградата напредват и се очаква да приключат преди определената крайна дата 3 април. „Лидл“ вече обявиха, че през 2024 г. ще инвестират около 14 млн.лв. в нов обект в Русе. В момента приключват дейностите по ритейл парка до зала „Арена Русе“, където също ще има магазин на „Лидл“, но мащабната инвестиция за 2024 г. по-вероятно се отнася за бъдещия обект на ул.“Николаевска“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -2
    90
    до 88
    Ама селянина му харесваш парите, а?
  • 4
    89
    Де да знам
    Всеки има правото да си строи каквото си иска след като е платил за това. И да, операта в Русе трябва да мине на самоиздръжка. Изкарваш пари - съществуваш, не изкарваш - ами умирай. Не си необходим. То не бяха земеделци, трактористи, пчелари, плащаме тока на Пантеона да го боядисват в панаирджийски цветове, сега и попейващите да издържаме. Аре стига!
  • 4
    88
    Русенец
    На такива селяни като теб не трябва да им се предоставя интернет. Нижи си тютюна, яж, пий и сери.Все пак живота ти се свежда до това.
  • -3
    87
    Бай Юмер
    Търтей, как така реши, че ще ми ограничаваш правото да посещавам които сайтове си искам? Търтей безполезен, спри да ми ядеш парите и труда! Като искаш опера, плащай си я бе!
  • 6
    86
    Русенец
    Като нямаш идея къде е Русе какво правиш в сайт за Русе? Или си тук да се заяждаш, гаджал.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари