Пенсионери: Пестим от отопление, пенсията не стига

8
Повечето се категорични, че няма как да не се пести от отопление
Повечето се категорични, че няма как да не се пести от отопление Снимка: БГНЕС

Повечето се категорични, че няма как да не се пести от отопление

Пенсионерите в столицата предимно се отопляват на парно, но пестят от отопление, защото пенсията не им стига, предава БГНЕС.

Как се отопляват – на парно или на ток, пестят ли от отопление и стига ли им пенсията, за да покриват нуждите си.

Ето какво отговориха хората.

На парно се отоплявам. Не знам колко пестя, накрая на годината ще разберем", каза Огнян Стоянов, който е работещ пенсионер, тъй като само с пенсия няма как да се оправи.

Той сподели, че пенсията му е 1000 лева. „Ако ме питате мен, то трябва да е някъде около 2000 лева пенсията, за да можеш да си плащаш сметките и вече лекарства, пазаруване и т.н.", заяви Стоянов.

На въпроса как се отоплява, Нина Заркова, която е писателка, отговори: „Когато както се случи. Радвам се на хубавото време. Нямам парно, има газ скъпа, има ток скъп, има и дърва, камина, така че каквото се случи."

Тя е категорична, че не може да не се пести от отопление. „Всичко се пести. Човек трябва да има балансиран бюджет", добави жената, като уточни, че води живот на средностатистически българин, който се занимава с изкуство.

Според Заркова българският гражданин се нуждае от много добри приходи, нуждае се от добро възпитание, за да харчи разумно парите си и да осигури добро бъдеще и прекрасно образование на децата си.

Катя се отоплява на парно, но частично. „В една стая само. Другите съм ги затапила радиатори, и то отдавна", уточни тя.

Пенсията не ѝ стига. „Имам 46 години и 7 месеца стаж, пенсионирала съм се като заместник-директор и получавам 720 лева", сподели жената и добави, че се е пенсионирала през 2004 година.

Надка Веселинова също се отоплява на парно и сподели, че пести от отопление. Тя обясни, че пенсията ѝ, заедно с тази на мъжа ѝ, им стига. Жената е категорична, че пенсията на един човек, за да може да живее добре, трябва да бъде над 1000 лева. „Тези 600 лева, които взимам, са доникъде", каза още Веселинова.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    2
    Moni levi
    Пенсионерите,са на студено,гладни са,дрипави са,нямат пари за лекарства,жалки хора са,нещастни,долна дьржава е това, с лоши управници!Свалете ги!
  • -1
    1
    Niko
    Навремето много ме питаха,защо работя на смени и всеки работен ден пътувах най-малко по 120 км. Еми за то,за да не се налага да пестя сега.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари