Пенсионер потроши с тесла офиса на Мария Габриел в центъра на Русе

0
Пенсионер потроши с тесла офиса на Мария Габриел в центъра на Русе
Снимка: Николай Каламов

Областното ръководство на ГЕРБ - Русе свика днес извънредна пресконференция, на която разпространи декларация, чрез която категорично осъжда всички форми на агресия и вандализъм в политическия живот.

Русенските депутати Пламен Нунев и Светлана Ангелова заявиха, че вчерашното посегателство над информационния център на евродепутата от ГЕРБ Мария Габриел е "безпрецедентен и емблематичен акт на политическа омраза и хулиганство в най-европейския град на България". Те бяха категорични, че вандалщините започват, когато опонентите изчерпят аргументите си.

В ролята си на членове на Европейската народна партия, депутатите от ГЕРБ отправиха призив към всички политически субекти към толерантност, политическа почтеност и спазване на европейските и демократични ценности, особено по време на предстоящите парламентарни избори. Те припомниха нетърпимостта на ГЕРБ към подобни прояви, и дадоха пример с посегателствата спрямо офисът на партия "Атака", когато въпреки политическите различия са осъдили остро нападенията и са изразили подкрепа към русенските си колеги.

Що се отнася до извършителя, който бе задържан на място от органите на реда, от ГЕРБ обясниха, че това е 74-годишният И.М.И., който в момента на вандализма е бил в нетрезво състояние и агресивен спрямо полицаите. Той е носел със себе си тесла, с която е увредил стъклопакетите, и е причинил щети за около 500-600 лева. Пламен Нунев обясни, че това е човек, който е бил забелязан по време на митинги на "новосформирани политически субекти", и отделно от това се е опитал да проникне на заседание на ГЕРБ на 17 февруари тази година.

Русенският депутат заяви, че след като приключат полицейските действия дори ще поканят извършителя на разговор, за да разберат с какво са провокирали агресията.

Източник: Топ новини
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари