Български евродепутат предлага 1 минута за обработка на камион по вътрешноевропейските граници

0
Европейският парламент включи в дневния си ред разглеждане на петицията на Андрей Новаков
Европейският парламент включи в дневния си ред разглеждане на петицията на Андрей Новаков Снимка: Личен архив

Европейският парламент включи в дневния си ред разглеждане на петицията на Андрей Новаков

Европейският парламент прие да включи в дневния си ред за тази седмица разглеждане и публично изслушване по петицията на Андрей Новаков за въвеждане на времеви стандарт от 1 минута за обработка на камионите по вътрешноевропейските граници, съобщават от ГЕРБ. Заседанието на Комисията по петициите е насрочено за четвъртък, 30 ноември, около 11:30 ч. българско време и може да бъде проследено пряко в уебстраницата на Европейския парламент с превод на български език.

Това е първият сериозен пробив по пътя към дългосрочно решение на проблема с километричните опашки и чакането с часове и дни на нашите шофьори по границите, коментира Новаков. Стотици петиции се предлагат всеки месец на вниманието на Европарламента. Борбата е голяма и фактът, че нашата е одобрена за публично изслушване, безспорно е добър знак и крачка в правилната посока.

През февруари евродепутатът Андрей Новаков внесе в Европейския парламент петиция с 44 247 подписа с искане да бъде въведен общоевропейски норматив от средно 1 минута за обработка на тежкотоварни автомобили на вътрешноевропейските граници. Инициативата на българския евродепутат от ЕНП / ГЕРБ идва в отговор на честите задръствания на ГКПП и километричните опашки от камиони, причинени от дългото време за чакане и закъсненията, свързани с проверки и контрол на превозните средства, информира Агенция Фокус.

Новаков стартира подписката през лятото на 2022 г. след поредната криза с блокирани камиони на граничния пункт Русе - Гюргево. Събирането на подписите отне шест месеца и бе проведено на територията на цялата страна. В текста на петицията се подчертава, че километричните задръствания оказват отрицателно въздействие и върху функционирането на вътрешния пазар на ЕС, възпрепятстват придвижването между държавите-членки, компрометират здравето и условията на труд на шофьорите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    4
    Боже, мили Боже, прибери си...
    Тоз умник не беше ли от желаещите да прокопаят канал Русе-Варна? Малий, исиотите се не свършват, уви! Анадънму?😀
  • 3
    3
    русенец
    Ама едни дебили си избираме не само за нашия парламент, но и за европейския. Е, на тях така им се пада! Но пък момчето кипи от ентусиазъм е извор за иновации! Аман от комсомолци!
  • 1
    2
    Стефан
    Само човек, който си няма абсолютно никакво понятие от гранична обработка на камиони може да предлага това. Ясно е защо- той пътува със самолет. Дори да стане това ефект няма да има- камионите не могат да летят, а пропусквателните възможности на пунктовете не могат да поемат този обем камиони. Ако това се приеме ще бъда поредното глупаво и неизпълнимо решение на европарламента, каквито за съжаление има много.
  • 5
    1
    Без значение
    Предлагам господин Новаков първо да отиде на една вътрешно европейска граница да виде необходимото време за захождане на един камион от сфетофара на който спираме преди кантара,да сппем да кажем какво возим да подадем документите на митничаря на кантара за да въведе необходимата информация и да си платим таксата просто не виждам как да стане за 1мин. И това е когато колеите са подготвени. Факт не успорем е че има и такива сред нас дето ппистигат и незнаят къде се намират лична карта не приготвена талони те първа търсим пари в картата няма шефа забравил да преведе, ама и кеш нямам .... Това в София от 12 етаж да си говорим врели на кипели седнали на едно бюрце елате реално да видите какво се случва пък после искайте .....
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари