Пенчо Милков връчи плакет на художника Николай Колев за 60-годишния му юбилей

1

Колев е автор на повече от 50 изложби в Русе и страната

Днес кметът Пенчо Милков поздрави известния русенски художник и председател на местното дружество на художниците Николай Колев по повод 60-годишния му юбилей.

Работата Ви в сферата на изобразителното изкуство, с която докосвате хиляди русенци и обогатявате културния живот в града ни, заслужава адмирации, както и усилията, които полагате за сплотяване на русенската общност на художниците“. С тези думи се обърна Пенчо Милков към юбиляра, като отбеляза значимостта на богатата му творческа биография, както и работата му като председател на СБХ – Русе. В знак на признателност за големия му принос в популяризирането на постиженията на русенските художници кметът удостои Николай Колев с почетен знак - плакет на Община Русе.

Николай Колев е роден през 1963 година в Русе. Получава своето средно образование в Художествената гимназия в Казанлък, след което продължава обучението си във Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“, където завършва специалност „графика“ в класа на именития български художник Никола Хаджитанев. През 1988 г. започва работа като преподавател в русенското училище „Христо Смирненски“, а година по-късно създава специализирана паралелка по изобразително изкуство в училище Възраждане. Автор е на повече от 50 изложби в Русе и страната. Негови картини се намират в частни колекции в Европа, САЩ, Австралия и Латинска Америка.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    2
    Стааар Коцкар
    Оооох Василеноооу. Поеми го по-дълбоко го ма мръсна Ковро.
  • 3
    1
    Зевзек
    Старите коцкари се поддържат, палави мушмуроци да са живи и здрави дълги години да унождат.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари