Пенчо Милков разкри ресорите на новите си заместници

0
Общинските съветници приеха новата структура на администрацията, предложена от кмета
Общинските съветници приеха новата структура на администрацията, предложена от кмета Видео: Русе Медиа

Общинските съветници приеха новата структура на администрацията, предложена от кмета

Новата структура на общинската администрация в Русе бе приета от съветниците и ще влезе в сила от 1 март 2024 г. Тя бе подкрепена с 32 гласа „за“, 8 „против“ и 9 „въздържали се“. В нея ще има 6 зам.-кметове и 16 дирекции, а най-много критики по новото разпределение имаше от страна на съветниците от ПП-ДБ, според които тази структура има много недостатъци, информира Русе Медиа.

Предложението бе представено от кмета Пенчо Милков, който обясни поотделно за всеки един ресор на зам.-кметовете.

Ще има зам.-кмет по международни програми и проекти, инвестиции и собственост, като в този ресор ще се концентрират усилията върху проектите.

Ще има зам.-кмет по опазване на околната среда и комунални дейности, а транспортът минава към новосъздадената длъжност зам.-кмет по социални дейности, здравеопазване и транспорт. В тази част бяха и голяма част от изказванията, според което транспортът трябва да бъде към комуналните дейности. Кметът обаче се аргументира, че и според държавата той има социална функция.

Обособяването на зам.-кмет по образование и култура и на зам.-кмет по младежки дейности и спорт също бе тема на обсъжданията. Зам.-кметът Енчо Енчев, който досега отговаряше за всички тези сфери, бе похвален от съветниците, че се е справял перфектно и няма нужда да се правят нови длъжности. Кметът обясни, че културата трябва да бъде изведена организационно и да се създаде Стратегия за развитието. Според него спортът също трябва да бъде отделен акцент. Ресорните комисии също подкрепиха разделянето.

Шестият зам.-кмет по устройство на територията допълва структурата заедно със секретаря на общината, който ще има вече много повече ангажименти с местните данъци и такси, бюджета и приходите. В тази посока също имаше становища, че е редно да има зам-кмет по финанси, тъй като става въпрос за икономически ресори.

Някои от съветниците заявиха, че е право на кмета да решава каква да бъде структурата му, за да може да работи успешно. Други пък поискаха да бъдат обявени имената на бъдещите заместници, за да решат как да гласуват. Предложението в крайна сметка бе прието, като единственото изменение е в наименованието на дирекцията за дигитализация и информационна сигурност, където чуждиците бяха заменени с български термини.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    13
    Кви ресори бе? Пак партийни...
    Ти за къв чеп си уйно, да нямаш срамни въшки вече ? Въшки щото знаем, че имаш
  • 5
    12
    Дон Жуан
    Изненада - де го Борката Българинов и дамата на сърцето му Вероника в схемата. Уж заместник кмет, балове, градеж. Що тъй бе ,пичове
  • 11
    11
    Русе
    С парите от нашите данъци Пенчо Милков си уреди конкурентите на добре платени постове в общината. Честито на всички баламурници които го преизбраха. Всеки народ си заслужава управниците.
  • 17
    10
    Геро
    Сега станали ви ясно защо сме град с най- високи данъци!? За да захранваме бюрокрацията на Пенчо!То хора няма в града,ама администрация бол!
  • 17
    9
    Бонка Тонкова
    Като кореспондент на БНР В Русе заявявам, че не знам никога Русе в историята си да е имал толкова много зам-кметове и толкова раздута администрация, дори през доста по-добри и богати времена. Очевидно се работи на принципа "да намерим работа за човека, а не човек за работата". Не може да слагаш де когото свариш на някое си постче, да отделяш транспорта и да го присламчваш към здравеопазването, да правиш отделни зам-кметове по култура, по образование, по спорт и не знам си какво още, а че и секретар на общината и още куп звена, структура, отделчета, дирекцийки и т. н. Това е много погрешно- меко казано! И ще ни струва много скъпо и прескъпо, но по-важното е, че ще няма да доведе до абсолютно никакви резултати за града ни!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари