Пенчо Милков: Над 2000 тира са преминали през Русе само за денонощие

0
Поставят знаци за забрана на влизането на автомобили над 10 тона в града
Поставят знаци за забрана на влизането на автомобили над 10 тона в града

Над 2000 тира са преминали през Русе само за 24 часа

"Невъзможният трафик е заради войната в Украйна - пътуващите от изток през Кавказ, Русия и Украйна сега преминават през България и всички градове по трасето са потърпевши. Хиляди русенци и пътуващите от Мартен, Сандрово, Индустриална зона Тегра и Индустриален парк Русе са на практика блокирани", написа кметът на Община Русе Пенчо Милков във Facebook.

Затова Милков е възложил изработването на знаци за забрана на влизането на автомобили над 10 тона в града, съобразно нуждите на индустрията. Съгласувал е действията си с Пътна полиция и АПИ и още утре започва поставянето на знаците.

"Предстоят натоварени летни месеци и въпреки че въпросът е от международно и национално значение, ние продължаваме да търсим генерално решение като община. Целта ни е да изградим голям паркинг за над 700 тира, свързан с граничната система. Подробният устройствен план вече бе одобрен от РЗИ и РИОСВ, а сега чакаме да се произнесат ВиК, Енерго Про и АПИ", добави Милков.

"Когато е налице, ще внесем точката за гласуване от общинските съветници, за да започне изграждането възможно най-скоро и тировете да се приберат!", написа кметът на Русе.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    5
    Минувач
    Пак ли знаци ще качулите? Пари на вятъра.
  • 5
    4
    селянин
    терен за тир-четата има доста едното е зад бензиностанция европа на времето част от него беше като бунище сега е джунгла терена почва от моста до пожарната мали колко камиончета ще влезнат там А
  • 8
    3
    Кмете
    Ами бул.България къде се намира, да не е извън града случайно? Колко е ограничението на скоростта в града? Тези тирове доста хора ги гледат от прозорците си, лятно време прозорци не е желателно да отваряш! Вибрации, все едно земетресения стават, добре че панелките са от време оно! Сега и шум вдигат, че някой е задрямал явно! Като генерално решение може да смените на ВСИЧКИ ЖИВУЩИ по бул.България стъклопакетите със шумоизолиращи такива, да им раздадете климатици, и обезщетение всеки месец заради вибрациите!
  • 12
    2
    Mpkl
    Всеки кмет до сега,преди да бъде избран,ОБЕЩАВА,че ще се пребори за част от таксите на моста да остават за града. След като бъде избран,това обещание потъва в небитието. А ние живущите в този град,продължаваме да дишаме мръсния въздух,да си чупим колите по разбитите от тирове пътища,а за мизерията около тировете на опашката да не говорим . Отврат и безхаберие!!!
  • 11
    1
    Пенчи Микрофоня
    Над 2000 общинарки съм изклецал, ама знам, че няма да ме изберете, русенци, защото нищо друго не съм направил!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари