Пътник за Русе чака два часа влак пред заключена жп гара в Горна Оряховица

2
По думите на потърпевшия  ЖП гарата се заключвала, за да не нощуват в нея бездомници, каквито случаи е имало неведнъж
По думите на потърпевшия ЖП гарата се заключвала, за да не нощуват в нея бездомници, каквито случаи е имало неведнъж Снимка: Янтра Днес

Пътник е чакал близо два часа през нощта пристигането на влака, с който трябвало да пътува, пред заключената жп гара в Горна  Оряховица

 За това сигнализира в редакцията на “Янтра ДНЕС” потърпевшият Емил Иванов. Той разказа за неприятния инцидент, при който се е наложило да стои на студено заедно с другите изгонени пътници.

“В събота вечерта ми се наложи да пътувам от Дряново към Русе. В 22,40 ч. пристигнах от Дряново на гарата в Г. Оряховица, а следващият влак беше 00,30 ч. Седнах в чакалнята, която е доста голяма, обновена е, но за съжаление е неотопляема, но все пак предпочетох да съм там, отколкото навън, тъй като беше студено. Има една част, която се отоплява, но тя беше заключена. Затова седнах в основната чакалня. След 15-ина минути влязоха полицаи, които ме помолиха да изляза. Казаха, че имало разпореждане гарата да се заключва през нощта”, разказва Емил Иванов.

Мъжът излиза навън заедно с още няколко човека. По думите му жп гарата се заключвала, за да не нощуват в нея бездомници, каквито случаи е имало неведнъж. “Смятам, че не е редно заради това, че там се подслоняват такива хора да страдат останалите граждани. Още повече че става въпрос за разпределителна гара, каквато е Г. Оряховица. Разписанието на влаковете е такова, че има пътуващи и през нощта. Тези хора какво трябва да правят? Или ако има възрастни хора и майки с деца? Изобщо кой взима подобни решения”, недоумява потърпевшият.

Обяснява, че се е обадил в НКЖИ, от където са обещали да направят проверка по случая, но не отрекли, че има подобна практика. Според него ролята на униформените, които охраняват перона, е не да гонят пътниците, а тези, които остават да нощуват в чакалнята. Още повече че предстои температурите да се понижат и подобни мерки ощетяват гражданите. “Сега по време на пандемия пътуването с влак е за предпочитане от това с автобус, тъй като може да се осигури някаква дистанция между пътниците, но с подобни действия много от хората ще се откажат от държавните железници”, смята Емил Иванов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари