Пътници стояха блокирани на жп гарата в Русе

3
Влак няма, информация няма, но се наложило да си доплатят за бърз влак
Влак няма, информация няма, но се наложило да си доплатят за бърз влак Видео: БНТ

Десетки пътници от влака Русе за Горна Оряховица в продължение на два часа стояха на русенската гара, без да знаят как ще могат да се приберат.

Пътническият влак, с който е трябвало да пътуват, е бил отменен, а за да използват следващия, международен влак, част от тях са били принудени да си доплатят. От БДЖ в Русе казаха за Българската национална телевизия, че влакът е отменен по технически причини заради минусовите температури, предаде БНТ.

Влакът от Русе за Горна Оряховица е трябвало да потегли в 14:34 часа. Той обаче не дошъл на гарата и 10 минути по-късно на пътниците е съобщено, че след 15 минути ще дойде друга композиция.

Мая Христова: Два часа влак няма. На всичкото отгоре ни карат да доплащаме за бърз влак. Питам аз в кого е вината? В нас, че ние сме го изпуснали, или в тях. В такъв случай те би трябвало да намерят транспорт да приберат хората.

Но освен влак, се оказва, че на пътниците им липсвала и информация дали изобщо ще могат да се придвижат.

Таня Коева: Отидохме при началник гарата - той нищо не знаел. Вървете на Информация. На Информация тряснаха стъклото и до там… И като разбраха, че звъним на телевизията - отмениха влака.

Хората, престояли принудително 2 часа на гарата, коментираха, че е трябвало да получат някаква компенсация.

Стилян Гаев: Как да няма проблем. Аз трябваше да се прибера сдосега. И искат допълнително пари. Не е нормално.

От БДЖ обясниха, че заради ниските температури в Русе, по това време около минус 6 градуса, локомотивът не могъл да потегли. За тази зима това бил първия случай.

Свилен Гърдев - ръководител на „Пътнически център" - Русе: Истината е, че е замръзнала композицията на пътническия влак. Опитваха се колегите до последно да я размразят, но накрая беше отменен влакът. И когато сме разбрали, бяха уведомени пътниците, че ще имат възможност да пътуват със следващия влак. Аз лично ще ви кажа, че съм ходил на спирка Товарна гара, която е откъсната отвсякъде, за да им кажа, че е отменен влака и че ще ги приберем.

От БДЖ уточниха още, че на пътниците, които са били принудени да си доплатят, ще им бъде върната разликата, ако си представят презаверените билети. Други компенсации няма да има. 

Източник: БНТ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари