Пътничка в бг железница: Такова унижение не съм изпитала никъде досега в живота си!

0
Почуствахме се като престъпници
Почуствахме се като престъпници

Кондуктори искат акт за раждане на малчугани и глобяват родителите за липсата на билет, пише "България Днес".

Скандалната история разкри семейство от София, което за празниците се прибрало до родното градче Криводол, близо до Враца. Действието се развило в бързия влак Видин-София, пристигащ в Криводол по разписание в 14:51 мин.

"Пътуваме 4 души - двама възрасти и две деца - едното на 9 години, а другото на шест. Влизаме в гарата да си купим билети. Отиваме на касата и продавачката ни дава 2 билета за възрастни, половин билет за 9-годишното дете и за малкото никакъв, защото е на 6 години", разказва притеснената майка.

По думите й във влака била страшна жега и смрад, а единият вагон бил претъпкан от роми и мигранти. По стара традиция прозорецът в купето бил закрепен с шише от минерална вода, за да може да влиза въздух. Иначе не можел да се задържи отворен.

Преди Враца проверили билетите им и всичко минало спокойно. Десет минути по-късно обаче в купето влезли кондуктор и контрольорка, които вдигнали скандал на семейството.

"Поискаха билет за малкото дете. Започнаха да крещят и викат, че трябва да им покажа акта му за раждане, за да видят на колко години е, в противен случай трябва да платим 13 лв. за него. На гара Мездра в купето влязоха още двама контрольори, които продължиха да крещят, че трябва да дадем 13 лв.", разказва потресената жена.

И допълва: "Почуствахме се като престъпници. Такова унижение не съм изпитала никъде досега в живота си, каквото ми причиниха тези хора.

Затова искам да питам:

Защо на гарата на Криводол касиерката не ни продаде семеен билет за всички или не ни даде и билет за малкото дете? Къде на гарата в Криводол е закачена информационна табела, че трябва да се носи актът за раждане? Тези 13 лв., дето ги платих, искам да знам къде точно ще бъдат отнесени и за какво ще се похарчат! Кой ще ми компенсира унижението и стреса, който преживяхме всички и още не можем да го забравим?", пита глобената пътничка и предупреждава семействата най-вече в празничните дни да са готови за подобни неуредици.

Източник: България Днес
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари