Пътна полиция засне над 120 автомобила с превишена скорост в Русе

0
Основните нарушения на скоростта се засичат на булевард “България“
Основните нарушения на скоростта се засичат на булевард “България“

Основните нарушения на скоростта се засичат на булевард “България“

121 автомобила са заснети да се движат с превишена скорост по време на специализираната полицейска операция в Русенска област от 5 до 8 юли включително, съобщи старши инспектор Стилиян Станев от Пътна полиция - Русе.

Проверени са били над 480 автомобила и 520 лица, като са съставени 74 акта за административно нарушение и 211 фиша. Проверка е извършена и на 12 мотоциклета, където има 2 акта и 3 глоби по фиш, предаде Русе Медиа.

Основните нарушения на скоростта се засичат на булевард “България“, където има най-голямо струпване на МПС в Русе. По принцип над 30 процента от установените водачи с превишена скорост са чужденци, най-вече румънци. Издават им се електронни фишове, които се изпращат в страната по местоживеене, като има и хора, които идват да си платят.

В момента върви и операцията срещу тежките нарушения на Закона за движение по пътищата, която е разпоредена в цялата страна – за шофиране без книжка, след употреба на алкохол и наркотици и др.

Пред първите шест месеца на 2022 г. в Русенска област обстановката по пътищата е утежнена в сравнение със същия период на миналата година. Има по-голям брой катастрофи с повече пострадали и повече загинали. От 1 януари до 30 юни 2022 г. са станали 487 ПТП, от които 140 тежки, с 205 пострадали. От тях 192 души са ранени, а 13 загинали. В сравнение със същия период на миналата година катастрофите са с 27 повече, тежките ПТП– с 18 повече, ранените са се увеличи с 39, а загиналите – с 3 души.

Една от основните причини е увеличеният трафик, най-вече от тежкотоварни камиони. Според статистиката преди година по Русе-Бяла са преминавали 1600-1800 тира за 24 часа, а сега са над 4000.

По отношение на шофирането едновременно с алкохол и наркотици, такива случаи са по-редки. Снощният инцидент, при който водач си направи гонка с полицията, е установил, че мъжът е лишен от книжка, защото са му свършили всички контролни точки, като това не е първо нарушение. Книжката му е била отнемана и преди за шофиране след употреба на наркотици. В случая има няколко нарушения, тъй като не само не е спрял на стоп-палка, карал е чужда кола с други кабели и е повредил полицейски автомобил, като е отказал категорично да даде проба за наркотици.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    3
    QRS
    Бахти пелтека , две изречения не може да каже . Нищо не му се разбира !
  • 9
    2
    За спецакциите и шопската...
    От 22.00 ч започва "свободната тренировка" на пистовите мотори, а между 1 и 3 след полунощ са състезанията. Трасетата всички /освен явно органите на КАТ/ ги знаят. Съотношението на 33х33х33 е строго спазено. Ако не знаете какво значи това - 33% са мотори с английска регистрация, 33% са регистрирани, но с номера, които са поставени така че само Господ може да ги види и останалите 33% са "сглобени" през деня по разни гаражи и сервизчета и само се изпробват. Ако искате тишина - има едно село на 30.88 км от Русе. Вървете и се наспете там.
  • 8
    1
    Калоян
    Оххх горките, сигурно много са се преработили.... какво ми ги снимат тия румънци на бул. България.... после нещо наказват ли ги.... смешници
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари