Първият публичен секс скандал в историята!

0

Афера между политик и неговата руса секретарка.

Съпруг, изнудващ министъра. Скандал, засягащ любовна авантюра и финансови измами, публикуван от умел журналист. Всичко това звучи като сценарий на някой доста заплетен сериал или сюжет на роман, но не е. Това е просто историята на първия публичен секс скандал, пише vesti.bg.

Действието се развива през 1791 г., когато първият министър на финансите на САЩ се впуска в извънбрачна връзка, по-известна като "Скандалът Хамилтън-Рейнолдс".

Александър Хамилтън е офицер, икономист, политически философ, един от първите адвокати по конституционно право и първи министър на финансите на Съединените щати. Той е един от „бащите основатели“ на Съединените американски щати, заедно с Джордж Вашингтон, Джон Адамс, Джон Джей, Томас Джеферсън, Джеймс Мадисън и Бенджамин Франклин.

Бащите основатели са политиците, които са основали държавата САЩ. Те подписват Декларацията за независимост и създават Конституцията на САЩ.

Хамилтън се жени за Елизабет Шуйлър и има 8 деца от нея.

Както в повечето истории за изневяра и в това щастливо семейство се появява една изкусителна секретарка. Мария Рейнолдс е млада, руса и красива. 23-годишната дама бързо оплита министъра в мрежата си.

Съпругата на Хамилтън - Елизабет Шуйлър Хамилтън.

През 1791 г. Хамилтън започва любовна афера с омъжената Мария Рейнолдс. Джеймс Рейнолдс, съпругът й, знае още от самото начало, но си мълчи, за да може по-късно да изнудва министъра.

Аферата продължава до 1792-ра година, когато Джеймс разкрива позорния таен живот на Александър пред правителствени органи и дори го обвинява във финансови измами. Историята за аферата не се разкрива публично няколко години, за да се опази репутацията на политика.

Имението на семейство Хамилтън.

Журналистът Джеймс Календър прави секс скандала публичен, като публикува любовните писма на Хамилтън и Рейнолдс в памфлет. Памфлетът съдържа и обвинения за финансова злоупотреба.

Министърът е поставен в неудобна ситуация. Тъй като съпругът на Мария е арестуван за фалшификации, Хамилтън решава да публикува свой памфлет, в който потвърждава „любовната“ си връзка с Мария Рейнолдс и отхвърля всички обвинения за финансова измама.

Успява да се отърве от обвиненията за злоупотреба, но репутацията му е сериозно опетнена заради изневярата. През 1794 г. става ясно, че Хамилтън е отклонявал голяма част от държавните пари за собствени нужни по неизяснени причини.

Политикът отрича измамата до последно и в края на годината гневен подава оставка.

Източник: VESTI.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари