Първи снимки от автобусната катастрофа

2

Тежка катастрофа е станала на международния път Е-79 между Монтана и Видин, предаде информационна агенция BulNews.

Автобус на „Монтана АТ“, който пътува по линията София - Видин се е обърнал вдясно на пътя в полето. Тежкият инцидент е станал около 19.30 часа на около 10 км. от село Смоляновци в посока Видин в местността "Коритарска бара". Предполагаемият виновник за катастрофата е турски ТИР с ремарке, който се е завъртял на завоя заради мокрия път и ударил автобуса.

По първоначална информация една жена е загинала, има много тежко ранени, сред които и дете. На мястото на катастрофата има три спешни екипа, които се борят за живота на останалите пътници. Мобилизирани са два екипа на пожарната, Гражданска защита, има и много полиция. На този етап е ясно, че в обърнатия автобус има още затиснати хора, заради които тече спасителна операция. На мястото на инцидента продължават да пристигат линейки, а една част от ранените вече се транспортират към болница.

Периметърът на действие на спасителните екипи е отцепен от полицията, но въпреки това случайни хора са се включили в изваждането на пътниците от автобуса.

Всеки момент се очаква да пристигне кран, който да вдигне обърнатото возило.

Заради катастрофата на натоварения път са се образували километрични опашки от камиони и леки автомобили, които не се очаква скоро да преминат, тъй като тепърва полицията ще установява причините за кървавия инцидент.

На този етап липсва каквато и да е официална информация, тъй като спасителната операция е в ход.

Източник: BulNews
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари