Папата: Богатството ни прави бедни!

0
Изявлението не бе част от предварително подготвената му реч
Изявлението не бе част от предварително подготвената му реч

Папа Франциск се отклони от предварително подготвената си реч по време на вечерната молитва в Хавана, като призова духовенството да приеме бедността и да не забравя „най-изоставените”.

„Богатството ни прави бедни”, заяви папата, предупреждавайки, че хората рискуват да останат посредствени, ако забравят „най-малките, най-изоставение, най-болните” и вместо това се фокусират върху неща като бюджет и мениджмънт.

Изявлението не бе част от предварително подготвената му реч, която папата изпрати предварително на медиите. В нея той критикуваше остро вътрешните борби и разделението в Църквата.

След две седмици духовенството трябва да проведе синод по семейните въпроси и подготовката за него доведе до тежки сблъсъци по щекотливи за религията въпроси като развода, хомосексуалността и невенчаните двойки. Папа Франциск осъди „разделението по клики”, но призна, че споровете могат да бъдат и полезни за Католическата църква. „Тревожете се за общностите, които не казват нито "да”, нито „не”. Те са като женени двойки, които вече не спорят, защото са загубили интерес и са загубили любовта си.”

Източник: Агенция ПИК
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари