Володимир Зеленски отхвърли призива на папата за преговори с Русия

2
Украинският президент нарече призива „виртуално посредничество” от разстояние
Украинският президент нарече призива „виртуално посредничество” от разстояние Снимка: Facebook

В интервю главата на Римокатолическата църква призова Украйна да "има куража да развее бялото знаме"

Украинският президент отхвърли призива на папа Франциск за преговори с Русия и го определи като „виртуално посредничество” от разстояние, предава NOVA.

Володимир Зеленски не коментира пряко думите на главата на Римокатолическата църква, но намекна, че идеята няма нищо общо с усилията на религиозните фигури в Украйна да помогнат на страната.

Швейцарската обществена телевизия публикува откъси от интервю с папата, записано миналия месец, в което той призова Украйна да „има куража да развее бялото знаме” и да преговаря за прекратяване на войната с Русия.

„Когато руското зло започна тази война, украинците се изправиха в защита. Всички християни, мюсюлмани, евреи. Благодаря на всеки украински свещеник, който е в армията, в силите за отбрана, на фронтовата линия, защитавайки живота и човечеството. Те ни подкрепят с молитва, с разговори и с дела. Ето какво представлява връзката между църквата и народа. А не отнякъде на разстояние от 2500 км да се прави виртуално посредничество между някой, който иска да живее, и някой, който се опитва да те унищожи”, заяви Зеленски.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 10
    2
    Българин
    Зеленото чифутче не може да направи нищо без америКЪНТските си господари. Но вече му се вижда края и скоро ще украси някой уличен стълб в Киев, обесен от самите украинци. Същата съдба очаква и местните отрепки познати като ДеБели ПеПеруги!
  • 6
    1
    ,Русия
    Глупавият Зеленски жалко за народа.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари