Отзиви за интервю на Николай Денков по австрийската телевизия

1
Българският министър-председател се надява, че скоро ще дойде краят на австрийската блокада за Шенген, коментираха в страната
Българският министър-председател се надява, че скоро ще дойде краят на австрийската блокада за Шенген, коментираха в страната Снимка: БГНЕС

Българският министър-председател се надява, че скоро ще дойде краят на австрийската блокада за Шенген, коментираха в страната

Интервю на българския премиер Николай Денков, излъчено в късните новини на Втори канал на австрийската обществена телевизия ОРФ (ORF 2) снощи, е тема и в електронния новинарски бюлетин на ОРФ, предава БТА. В него се казва: „Българският министър-председател се надява, че скоро ще дойде краят на австрийската блокада за влизането на неговата страна в Шенген“. Според Денков няма аргумент, по силата на който държавата да не бъде приета в това пространство, добавяйки че граничните проверки са засилени и очакването му е през декември да има решение на ЕС, защото „сме заслужили това решение“, цитира материалът думи на премиера.

ОРФ публикува и аргумента на Денков за предимствата за Австрия и другите европейски страни от приемането на България в Шенген - намаляване на опашките по границите, от което следва намаляване на цените на транспорта на хранителни стоки. Но ако Виена продължи ветото, за проевропейското правителство в София ще става все по-трудно да обяснява на гражданите си защо това е така, отбелязва ОРФ във връзка с опасенията на българския министър-председател: „Това може да доведе и дотам, че проевропейските настроения да се обърнат в посока Русия.“

Материалът припомня, че преди месец Николай Денков беше на работно посещение във Виена, за да пледира за приемане на страната в Шенген и получи отказ от федералния канцлер Карл Нехамер. “Австрия има ясна позиция, че в момента не е възможно да се разширява Шенген“, цитира ОРФ изявления на канцлера пред журналисти след двустранната среща и добавя становището му, че най-напред трябва да бъдат вдигнати границите между държавите от Шенген и тогава Австрия ще даде зелена светлина за приемане на България и Румъния.

В края материалът отбелязва, че предния ден министърът на вътрешните работи Герхард Карнер отново е отхвърлил идеята за приемане на нови членове в Шенген. На въпрос дали през декември ще има решение за прием, министърът отговаря: „Не мисля, че е целесъобразно да се уголемява нещо, което не функционира“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    3
    Провинциалист, баце, не са...
    И с просто око се вижда, няма нужда да го подсилваш! А кой какъв е е видно вече - май всичките, подкрепили зельо, тихомълком, по терлички или като "пръдня из гащи", се измъкват и викат "кой е този момък"! Та, бацко от прованса, мисли за колесника, че скоро, много скоро няма да има вече места! Анадънму?
  • -3
    2
    Провинциалист
    Нещастни пе..раси са феновете на Путлер,поздравления за министър-председателя Денков.
  • 11
    1
    фена на Путин
    Нещастен педераст ! Никой в България не желае и дума обяснение от педерастката ви клика, защо няма шенген за нас ? По простата причина, че и на бездомните котки е ясно, каква бездънна корумпирана кочина сме. На украйна приличаме по мафия и корупция. Няма да се учудя и над нас в най-скоро време да предявят териториални претенции, ние сме на ръба да останем държавотворен народ.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари