Отстраниха Иван Гешев като главен прокурор

2
С 16 гласа “за” и 4 гласа “против” ВСС освободи предсрочно Гешев от поста на обвинител номер 1
С 16 гласа “за” и 4 гласа “против” ВСС освободи предсрочно Гешев от поста на обвинител номер 1 Снимка: Facebook / ПРБ

С 16 гласа “за” и 4 гласа “против” ВСС освободи предсрочно Гешев от поста на обвинител номер 1

Само две заседания трябваха на ВСС, за да освободи главния прокурор Иван Гешев. Той не присъства на освобождаването си, тъй като замина за Страсбург.

Първото заседание на ВСС по отстраняването на Гешев продължи 14 часа. На него бяха изслушани зам.-главният прокурор Борислав Сарафов, зам.-директорът на НСлС Ясен Тодоров, Марчела Панталеева, старши експерт Дирекция "Публична комуникация" към администрацията на главния прокурор. Днес бе изслушана и зам.-главният прокурор Даниела Машева, съобщи БНР.

До освобождаването на Иван Гешев се стигна, след като в програмната си реч още преди да бъде съставено правителство между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ, Мария Габриел, като кандидат тогава за министър-председател заяви, че първа точка в работата на Министерството на правосъдието ще бъде отстраняването на главния прокурор Иван Гешев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    8
    До 5
    А дали не са такива....
  • 1
    7
    До 3
    Адмирации за много уместния и интересен въпрос!
  • -2
    6
    До петия коментатор
    Грешиш, нито ДПС, нито ГЕРБ, нито Вгъзраждане могат да се мерят по наглост и жажда за власт с Гумен Гадев. Айде, сега той е на ход - нали преди 2 години вдигаше юмрука и викаже долу Гешев. Сега да видим ще подпише ли указа или понеже е бесен, че му звеха властта ще се прави на ударен.
  • -1
    5
    123
    Депесето и герб си ебали мамата. Ето това е дива мафия. А иначе здраво местят фокуса към Възраждане, колко били зли и неморални....
  • -3
    4
    Прост народ, слаба държава!
    Могат да му отстранят само каскета. Иначе ще им се наложи да си избършат задниците с ... Конституция на Р България.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари