Иван Гешев: Атаката срещу мен идва от ГЕРБ

0
Искат да подчинят прокурори, съдии и следователи на нелегитимни олигархични интереси, каза главният прокурор
Искат да подчинят прокурори, съдии и следователи на нелегитимни олигархични интереси, каза главният прокурор Снимка: Facebook / ПРБ

Искат да подчинят прокурори, съдии и следователи на нелегитимни олигархични интереси, каза главният прокурор

В съдебната власт се случва тоталитарен преврат, те не уважават разделението на властите. Това заяви главният прокурор Иван Гешев.

Висшият съдебен съвет обсъжда второто искане за отстраняването на главния прокурор.

Според Гешев атаката срещу него идва от партия ГЕРБ, предаде БГНЕС.

„Искат да подчинят прокурори, съдии и следователи на нелегитимни олигархични интереси. Но това може да стане само през труповете на хората, които са загинали, за да съществува тази страна. Тук става дума за европейски, морални и етични ценности на българите“, посочи Гешев и добави: „В момента искат съдебната система, скоро ще искат и президента, който сега наричат с най-различни времена“.

Според него в момента няма право, а сталинизъм. „Това е лична оценка, на която имам право, според българската Конституция. Вие не ме харесвате добре, но това ли е най-важният проблем в момента?“, попита той.

Според него съдебната власт се намира в исторически момент, да се изчистят Авгиевите обори. „Няма да се откажа, нито аз, нито честните български магистрати, от тази мисия. Само делата имат значение, думи, които виждаме ясно са се обезценили. Ако не се сложи край на завладяната държава, наглостта няма да има край“, каза той.

Гешев отрече, че прокуратурата е всемогъща и това вече се вижда от хората. „Аз и колегите ми ще продължим да работим с нашите евроатлантически партньори, защитавайки българския суверенитет. Не харесват прокуратурата, защото няма вече свещени крави. Целта на моите колеги оттук нататък е истинска съдебна реформа. Аз избрах и няма да мълча, сега изборът е за вас. Изборът е ваш“, обяви Гешев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    Аз
    Този човек е много глупав. Каквото и да направи, каквото и да каже, все е скандал. Сякаш преди не му искаха оставката другите партии...
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари