Адвокат: Не изключвам Гешев и Борисов да се разберат

1
Това ще го видим, ако има някакви отстъпки от прокуратурата по отношение на исканите имунитети, допълни Емил Георгиев
Това ще го видим, ако има някакви отстъпки от прокуратурата по отношение на исканите имунитети, допълни Емил Георгиев Видео: Euronews Bulgaria

Това ще го видим, ако има някакви отстъпки от прокуратурата по отношение на исканите имунитети, допълни Емил Георгиев

"Дори ВСС да премине към гласуване и да реши, че трябва да отстрани Иван Гешев от поста главен прокурор, има още една стъпка и това е указът на президента. Моето очакване е президентът да не бърза, тъй като не е обвързан със срок."

Това каза в студиото на Euronews Bulgaria адв. Емил Георгиев от „Правосъдие за всеки“.

"Президентът вероятно ще изчака решението на Конституционния съд, който беше сезиран заради промяната на изискуемото мнозинство във ВСС от 17 на 13 за неговото освобождаване. Ако гласовете във ВСС са 17 обаче нищо не се променя.

Моята преценка е, че Гешев беше изключително премерен в изказа си когато нарече депутатите в парламента „политически боклук, който трябва да бъде изринат“. Тези думи са недопустими. Каза го в рамките на свикана от него пресконференция. Направи го при определена градация на действия и слово, театрално подготвено беше скъсването на оставката му. Имаше и думи, които предшестваха това изказване, така че личното ми мнение е, че той не беше под особено емоционално въздействие. Главният прокурор трябва да е устойчив на емоционално въздействие. Податливостта на емоционални състояния не е в негов плюс, а в негов минус.

Желанията на Гешев за изслушване в Брюксел, медийни изявления по Закона за радиото и телевизията и изслушване на закрито заседание в парламента, повдига въпросите, ако той има какво да каже за корупция сред политиците защо сега? Защо прокуратурата бездейства по тези въпроси? Защо не се разследва и не се внасят обвинителни актове?

Разбрахме, че някои от вносителите на предложението за отстраняване на Гешев във ВСС се чувстват подложени на натиск. Смятам, че има нещо задкулисно, че това е опит за договаряне – според мен между бившия премиер Борисов и самия главен прокурор. Не изключвам да се разберат. Това ще го видим, ако има някакви отстъпки от прокуратурата по отношение на исканите имунитети."

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари