Откриха съмнителен предмет във вана, прегазил хора в Германия

0
По последни данни най-малко четирима са загинали, включително и шофьорът на превозното средство
По последни данни най-малко четирима са загинали, включително и шофьорът на превозното средство Снимка: Ройтерс

Германската полиция е намерила съмнителен предмет във вана, който прегази хора в германския град Мюнстер, съобщи неин говорител, цитиран от агенция DPA.

Районът продължава да бъде отцепен, а полицията води следствени действия. Не се дава информация за това какъв е предметът и дали е опасен.

По последни данни най-малко четирима са загинали, включително и шофьорът на превозното средство, който се вряза в хора, отседнали в кафене в центъра на града. Броят на ранените е 20, като от тях 6 са в тежко състояние.

„Мислите ни са с жертвите и техните семейства", каза в социалната мрежа Twitter Улрике Демер, говорител на германския канцлер Ангела Меркел. Тя окачестви инцидента като „ужасни новини". Министърът на правосъдието Катарина Барли благодари на службите за спешна помощ и призова да се направи всичко възможно за разкриване причината за случилото се.

Мюнстер е един от университетските центрове на ФРГ. В него учат над 50 000 студенти. В централната му част са разположени множество кафенета, ресторанти, барове и културни обекти.

Източник: БТА
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари