Откриха лятната детска академия в Русе

1

Днес, зам.-кметът по комунални дейности Наталия Кръстева откри 16-тата лятна детска академия на Фондация „Бистра и Галина“.

На събитието присъстваха още арх. Живка Бучуковска, преподаватели в класните стаи, родителите и деца.

Удоволствие е за мен да Ви поздравя за организираната и през тази година Лятна детска академия. Вече шестнадесет години ФондацияБистра и Галина“ успешно обединява и насърчава деца в различни области, което е важна част от културното и образователното развитие на младите хора в нашия град“ – каза г-жа Кръстева.

По време на откриването бяха представени всичките, общо 10 класни стаи, в които участие ще вземат над 130 талантливи деца. В рамките на две седмици те ще практикуват любими и интересни занимания, а на финален концерт в края на лятната академия ще покажат новопридобитите си умения пред широка публика.

Сред класните стаи тази година са:

-„Начално програмиране“, с ръководители проф. д-р Каталина Григорова, доц. д-р- Пламенка Христова и д-р Галина Атанасова, преподаватели от катедра „Информатика“ на РУ „Ангел Кънчев“. За деца от 10 до 13 години.

-„Пантомима“ с ръководители Мария Неделчева и Искра Бонева. За деца от 11 до 15 години.

-„Модерни танци и хип-хоп“ с ръководител Деница Филева. За деца от 10 до 13 години.

-„Приложни изкуства – кукли и оригами“ с ръководител Таня Колева от Задругата на народните занаяти и Николай Тодоров. За деца от 11 до 15 години.

-„Творческо писане и журналистика“ с ръководители доц. д-р Соня Алексиева от НБУ – София и Иглика Пеева журналист и поетеса. За деца от 12 до 15 години.

-„Работилница за комикси“ с ръководители Стоян Стоянов и Николай Маринов. За деца от 12 до 16-годишна възраст.

-„Културно-историческо наследство и археология“ с ръководители от Регионален исторически музей – Русе. За деца от 14 до 18 години.

-„Занимателна психология“ – ръководител Магдалена Дакова. За деца от 11 до 14 години.

-„Фото и видео заснемане“ – Владимир Илиев, председател на Националната асоциация за алтернативно кино в България. За деца и младежи от 13 до 16 години.

В края на събитието беше пуснат химна на Лятна детска академия „Бистра и Галина“ и тържествено беше вдигнато знамето на фондацията.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари