Деца се учат на журналистика и археология по време на лятната детска академия в Русе

0

Заместник-кметът по европейско развитие д-р Страхил Карапчански и директорът на Дирекция „Култура и образование“ г-жа Ирена Петрова присъстваха на откриването на XIV издание на Лятна детска академия на ФондацияБистра и Галина“. Участие в нея тази година ще вземат 130 деца на възраст от 10 до 18 години.

В продължение на две седмици те ще се занимават в девет класни стаи по интереси - начално програмиране, латино, пантомима, занимателната психология, квилинг и декупаж, стъклопис, журналистика, културно-историческо наследство и археология, както и работилница за комикси.

Лятна детска академия се организира от ФондацияБистра и Галина“ с помощта на много партньори и дарители, сред които Община Русе и ФондацияРусе-град на свободния дух“. В приветствието си към присъстващите заместник-кметът д-р Страхил Карапчански заяви, че е впечатлен от устойчивия характер на формата, към който традиционно всяка година има голям интерес. „Особено съм щастлив, че ФондацияРусе-град на свободния дух“ оказа подкрепа за реализирането на това събитие. Подаваме ръка за едно устойчиво партньорство и занапред, защото считаме, че има какво да се научи от вас по отношение на организацията на подобен род прояви и на мотивирането на младите хора да се включват в тези проекти по време на лятната си ваканция. Пожелавам на участниците вдъхновение и много успехи. Във ваше лице ние виждаме достойни посланици на каузата „Русе-град на свободния дух“ , каза още д-р Карапчански.

В рамките на лятната академия за младежите ще бъде организирана екскурзия до Габрово, за да се запознаят с културно-историческото наследство и забележителностите на региона. Заниманията ще приключат с традиционен концерт, по време на който учениците ще покажат наученото през изминалите две седмици.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари