Откриха лятната академия на Фондация „Бистра и Галина“

1

Днес, заместник-кметът по устройство на територията инж. Димитър Наков откри 17-тата лятна детска академия на Фондация „Бистра и Галина“.

На събитието присъстваха още председателят на фондацията г-жа Здравка Бърдарова, преподаватели в класните стаи, родители и деца.  

“Поздравявам г-жа Бърдарова за амбицията да развива благородната кауза и да подпомага даровитите деца в нашия град, полагайки неуморни усилия вече 17 години да реализира тази прекрасна лятна академия“, заяви г-н Наков и връчи поздравителен адрес от името на кмета Пламен Стоилов.

„Лятна детска академия” включва обучение на деца и младежи от 10 до 18 г. в различни сфери от изкуството и науката, което ще бъде водено от специалисти в дадената област. Заниманията са безплатни, с продължителност 4 часа на ден, а фондацията осигурява всички необходими материали. Приети са 130 деца в класни стаи: „Начално програмиране”, „Пантомима”, „Фолклорни танци”, „Куклен театър”, „Творческо писане, хайку и журналистика”, „Работилница за комикси”, Професионално ателие „Културно-историческо наследство и археология”, „Компютъна математика”, „Уеб дизайн”, „Рисуване и Цветознание”, „В чудния свят на растенията”.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари