Откриха изложба на 30 русенски художници

7

Представени са близо 200 картини на зимна тематика

Поредна съвместна изложба откриха от Дружеството на художниците в Русе. В настоящата експозиция зимата е в зоркото полезрение на 30 местни автори. Те представят близо 200 картини, които успешно проникват в душата на всеки посетител и тихо отключват някои от най-скъпите спомени.

Творбите пресъздават както типичните сковаващите пейзажи и традиционните мъгли, стелещи се над градове и села, така и огласените от детски викове пързалки, пълните къщи и радостта от настъпващите празници. Поздравления към художниците бяха отправени от името на областния управител Данаил Ковачев и кмета Пенчо Милков.

„Надявам се повече жители и гости на града ни да влязат в тази зала и да усетят завладяващия свят на изкуството. Поздравявам Ви за това, което правите и за начина, по който с картините си успявате да въздействате върху нас“, се казва в написаното от Ковачев. „Имайте вдъхновение да създавате красота. Благодаря Ви, че с Вашите умения, способности и огромно желание се включвате в живота на общността ни и помагате на малки и пораснали да опознават и съответно обикнат изобразителното изкуство“, допълва областният управител.

Експозицията ще може да бъде разгледана до края на януари в изложбената зала на ул. „Борисова“ 6. Основните техники, на които са заложили художниците, са маслените и акрилни бои, както и акварела.

На събитието присъства и председателят на Дружеството на художниците в Русе Николай Колев, който също участва в изложбата с близо 10 свои произведения. Той пожела на останалите участници още дълги години да бъдат различни и провокативни в творбите си. Той допълни, че организирането на изложбата е било предизвикателство заради тематичната и жанрова специфичност на произведенията.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    2
    Грездей с четка
    Не им ли писна на тия русенски некадърници да рисуват кончета,къщички и птички.
  • 4
    1
    Еколожката
    Ашколсун. Картини на Бейрут има ли?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари