Русе през очите на 30 художници

4

Вчера вечерта в малката изложбена зала на ул. „Борисова“ 6 в Русе бе открита експозиция на 30 местни художници, посветена на празника на града.

Изложбата включва близо 100 картини, които ще могат да бъдат разгледани до 19 май. Събитието бе открито от кмета Пенчо Милков, а областният управител Анатоли Станев изпрати поздравителен адрес.

В него той пожелава на председателя на Дружеството на художниците в Русе Николай Колев и на участниците в инициативата здраве, дръзновение и несломим дух. „Благодаря ви за неуморността, с която работите за културното развитие на града и региона. Нека по-често се вглеждаме в красотата около нас“, се казва в написаното от Станев. „За мен и русенци е чест за пореден път да се докоснем до неповторимата комбинация от творби на родните русенски творци, запечатали в картините си красотата и неповторимия дух на града ни“, каза кметът Милков и допълни, че изложбата чудесно допълва богатата програма от събития, като по този начин ще привлече множество гости, които ще имат възможност да погледнат на Малката Виена през очите на артистите.

Повечето от творбите са тематични и не са показвани досега. За първи път участват и толкова много автори – 30 с близо 100 картини. Напълно очаквано в изложбата преобладава живописта, като акцентът е поставен върху градските пейзажи и тези, свързани с река Дунав. За ценителите на по-нестандартното изкуство са представени и някои абстрактни импресии. Най-използваната техника са маслените бои и акварела.

В експозицията участват само членове на местното художествено дружество.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари