Картини от 23-ма автори разказват за вълшебството на пролетта в Русе

2

Изложба, посветена на един от най-красивите и пъстри сезони – пролетта, представят членовете на Русенското дружество на художниците в галерията на „Борисова“ 6.

Експозицията, която събира близо 80 картини от 23 автори, ще може да бъде разгледана до 5 май.

Почти всички творби, представени в изложбата, са тематични и не са показвани никога до сега. Преобладава живописта, като са представени и някои по-нетрадиционни решения в най-различни цветови гами, които успешно приковават вниманието и карат зрителят да се замисли за ежедневната красота около нас. Най-често използваните техники са акварел и маслени бои. Фокусът е поставен предимно върху пейзажите и натюрморта. Не липсва обаче и по-нетрадиционният поглед – този, опитващ се да улови емоциите по възможно най-нестандартния начин. Именно тук идва мястото на абстрактните произведения на изкуството, които този път са повече отколкото досега са представени на подобен род изложби. Независимо кой стил предпочита човек, то при влизането си в галерията, той ще открие всички възможни теми, свързани с пролетта и ще се почувства в една напълно различна атмосфера, завладян единствено от положителни емоции.

В изложбата, която пресъздава атмосферата на този прекрасен сезон, участват само членове на местното художествено дружество. Поздравителен адрес до председателя на дружеството Николай Колев, както и до всички участници в инициативата бе изпратен от областния управител на Русе Анатоли Станев. „Благодаря ви за това, че не спирате да радвате жителите и гостите на града ни. Създавайте красота, бъдете дръзки и откривайте все повече нови хоризонти пред себе си“, се казва в написаното от Станев. Той е категоричен, че администрацията ще продължи да подкрепя реализирането на подобни инициативи, допринасящи за културното развитие на Русе и региона.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари