Отбелязваме Международния ден на река Дунав

0
У нас традицията се запазва и за трета поредна година един от най-мащабните младежки фестивали за изкуства в страната – The Bridge ще посвети част от активностите си на реката
У нас традицията се запазва и за трета поредна година един от най-мащабните младежки фестивали за изкуства в страната – The Bridge ще посвети част от активностите си на реката

Днес за 14-а поредна година държавите по поречието на реката ще отбележат Международния ден на река Дунав, който цели да привлече общественото внимание към значението на реката за регионите и устойчивото използване на водите й.

Като символ на подкрепа в страните по поречието на втората по дължина река в Европа се организират множество фестивали и инициативи за опазването й, пише БГНЕС.

У нас традицията се запазва и за трета поредна година един от най-мащабните младежки фестивали за изкуства в страната – The Bridge ще посвети част от активностите си на река Дунав. Тазгодишното издание ще се състои в дните 16–23 юли 2017 г. във Видин, където юноши от цялата страна ще дадат воля на въображението си и ще създадат произведения на изкуството, обвързани с опазването на емблематичния символ на града.

“Щастливи сме, че за поредна година имаме възможността да съберем младежи от цялата страна, готови да развият и споделят своя талант. The Bridge е вълшебно лятно преживяване, което заразява с творчество във всичките му форми. Всеки ден от фестивала, ние увличаме участниците в духа на изкуството и се опитваме да ги поощрим да създават изкуство навсякъде около себе си”, споделят организаторите на фестивала.

The Bridge Fest се провежда за седма година на територията на Видин и ежегодно събира над 150 подрастващи на възраст 14-20 години от цялата страна.

Източник: БГНЕС
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, детето не ще да заспи.
Да му изпея ли песен?
- Първо опитай с добро!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари