Отбелязваме Международния ден на хората с увреждания

2
Мотото на деня за 2023 г. е: "Обединени за осъществяване на целите на устойчивото развитие за, със и от хора с увреждания"
Мотото на деня за 2023 г. е: "Обединени за осъществяване на целите на устойчивото развитие за, със и от хора с увреждания"

Мотото на деня за 2023 г. е: "Обединени за осъществяване на целите на устойчивото развитие за, със и от хора с увреждания"

3-ти декември е обявен за Международен ден на хората с увреждания.

Международният ден на хората с увреждания се отбелязва от 1992 г. с резолюция на Общото събрание на ООН от 14 октомври 1992 г., информира БТА. Целта е да се повиши информираността на международната общност за проблемите на хората с увреждания и за ползите от тяхното приобщаване в различни области на общественото развитие.

Мотото на деня за 2023 г. е: "Обединени за осъществяване на целите на устойчивото развитие за, със и от хора с увреждания".

Столичната община организира благотворително събитие под надслов „Всички заедно“ 2023. Събитието ще бъде под купола на Софийското Ларго на пл. „Независимост“ от 11:00 часа.

Инициативата е под патронажа на Надежда Бачева – заместник-кмет в Направление „Социални дейности и интеграция на хора с увреждания“. „Искаме да насочим вниманието хората върху различните социално уязвими групи, да подкрепим таланта на хората с увреждания, за да се чувстват специални и равнопоставени сред обществото“, каза Бачева.

В събитието ще участват представители на социални заведения, национално представителни организации на и за хората с увреждания, неправителствени организации и доставчици на социални услуги на територията на Столичната община. Те ще представят част от своята дейност пред софиянци и гостите на столицата.

Изложба на картини, ръчно изработени предмети и аксесоари, демонстрация на сухо плъстене, рисуване със затворени очи, арт-работилница, забавна програма и Zumba също са част от събитието.

Специални гости ще бъдат артисти от Сдружение „Независими автори, музиканти и продуценти“, които заедно с изпълнители с увреден слух, ще представят творчеството на глухите хора с жест и мимика.

Софийското Ларго ще се превърне в мини град за обмяна и предаване на знания и опит за социално подпомагане на деца, младежи и възрастни, както и за споделяне на предложения и идеи за повишаване качеството на живот на хората с увреждания, информираха още от Столична община.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари