Първо русенско участие в държавно първенство по спортна стрелба за хора с увреждания

3

Русенско участие в държавно първенство по спортна стрелба за хора с увреждания

Пристигна класирането от Държавното първенство по спортна стрелба с въздушна пушка за хора с увреждания, проведено на 23.10.2021 г.  в гр. Пловдив. То беше организирано съвместно от Спортен клуб за инвалиди „Траки” гр. Пловдив и Българска параолимпийска федерация. Русенският СК „Олимп – спортът е равнопоставен” се включи в състезанието с Георги Гаев и Алтан Далкаран, които имат увреждания съответно на горни и долни крайници.

Това е първо русенско участие в спортно събитие от такъв тип. В крайното класиране по групи Георги Гаев завърши със 76 точки, което му отреди престижното 7-мо място, а Алтан Далкаран събра 66 точки, което съответства на 10-то място.

Амбициите на СК „Олимп – спортът е равнопоставен” са да се създадат условия за по-активно използване възможностите на този спорт за превенция на социалното изключване на хора със специфични потребности.  За провеждане на успешен тренировъчен процес е необходимо да бъде закупена поне една въздушна пушка, което не може да се осъществи без подкрепата на обществеността и бизнеса. Стойността на една такава пушка е между 5 и 7 хиляди лева.

Управителният съвет на спортния клуб се обръща с молба за подкрепа в това начинание към всички благодеятели, които желаят да помогнат за развитието на клуба.  За контакти: Георги Гаев – председател на спортен клуб „Олимп-спортът е равнопоставен, тел. 0898442264.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари