От понеделник в НС ще се влиза със зелен сертификат или тест

1
Решението касае народните представители, служителите на институцията, журналистите и гостите на Народното събрание
Решението касае народните представители, служителите на институцията, журналистите и гостите на Народното събрание Снимка: Dunavmost

За достъп в сградите на Народното събрание от 24 януари 2022 г. ще се изисква зелен сертификат или валиден антигенен / PCR тест с негативен резултат.

Целта на въвеждането на тази мярка е да се осигури по-добър контрол и превенция на разпространението на COVID инфекцията.

Със 157 гласа „за“ народните представители на 7 януари 2022 г. приеха решение, с което се регламентира, че в сградите на парламента ще се влиза със зелен сертификат или валиден антигенен/PCR тест с негативен резултат. По този начин достъпът до сградите ще се осъществява при същите условия, които важат за всички български граждани на редица обществени места. Решението касае народните представители, служителите на институцията, журналистите и гостите на Народното събрание, информира БГНЕС.

За да бъдат създадени всички необходими условия, Народното събрание осигури два лабораторни пункта в близост до входовете на двете сгради. В тях всеки, който не може да представи зелен сертификат, ще има възможност да се тества непосредствено преди влизане в сградата. Осигурени са и устройства за проверка на валидността на издадените сертификати или направените тестове.

Не се предвиждат допълнителни правила за достъп до сградите на Народното събрание извън предвидените в решението, прието на 7 януари 2022 г. Показването на зелен сертификат за народните представители ще бъде акт на съпричастност с българските избиратели и правилата, които важат за всички. При решение на депутатите да не показват зеления си сертификат, това ще е на тяхна отговорност.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари