От днес минималната работна заплата е 780 лева

1
Размерът ѝ се повиши с 9,9% спрямо предишната ѝ стойност
Размерът ѝ се повиши с 9,9% спрямо предишната ѝ стойност Снимка: Dunavmost

Размерът ѝ се повиши с 9,9% спрямо предишната ѝ стойност

От празничния 1 януари минималната месечна работна заплата у нас вече става 780 лв. Размерът ѝ се повиши с 9,9% спрямо предишната ѝ стойност, предава БНР. При определянето на новия ѝ размер са отчетени реалните параметри на макроикономическата среда и възможностите на държавния бюджет.

Предлаганият нов размер на минималната работна заплата ще допринесе за намаляване на бедността сред работещите и на неравенствата в разпределението на доходите. Ръстът на най-ниското възнаграждение за труд ще повиши покупателната способност и потреблението на най-нискодоходните групи от пазара на труда, ще увеличи мотивацията на работната сила и ще намали нелоялната конкуренция.

От 1 януари 2023 г. минималната часова работна заплата е 4,72 лв.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 8
    1
    Голям праз!
    "... ще увеличи мотивацията на работната сила ...(?)" - като се приспаднат удръжките увеличението рееално е с около 20-тина лева. Или" чистата месечна заплата досега от 600-700 лв. ... Ебати и "мотивацията"!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари