Освободиха четирима от задържаните моряци от кораба "Верила"

0
Останалите двама ще се изправят пред съда
Останалите двама ще се изправят пред съда

Останалите двама ще се изправят пред съда

Четирима от задържаните моряци във връзка с кокаина, намерен на борда на кораб "Верила" днес бяха освободени и са върнати обратно на борда. Към тях няма повдигнати обвинения, съобщи БНТ.

Двама от общо шестимата задържани остават в ареста. Разследването във връзка с голямото количество наркотици продължава.

Двамата, които остават ареста, са на 32 и 35 години и застават пред съда по случая със задържания кораб "Верила", съобщава ирландският Irish Times. Плавателният съд е преминал през шест стандартни инспекции, преди митничарите да открият големия товар от кокаин на борда му.

Друго ирландско издание Irish Sun цитира източници от разследването, според които е много вероятно да става въпрос за корупция в средите на пристанищните власти. Постоянното движение на кораба между Южна Америка и Канада е събудило интереса на митническите власти. Разследващите търсят и връзката с ирландски престъпни кланове на територията на Канада.

По информация на наш източник освободените днес четирима моряци са върнати обратно на борда на кораба. Ирландските власти са прекратили претърсването на плавателния съд за празниците.

По-рано днес от МВР заявиха, че трима от задържаните общо 6 български моряци са криминално проявени. Оттам уточниха, че регистрациите са им за кражби и унищожаване на имущество, но не са осъждани.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Ако след петдесет не си харесвате живота, то сипете си още петдесет!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари