Калин Стоянов: 500 килограма кокаин са намерени на борда на кораба "Верила"

1
Задържани са 17 български граждани и един украински, заяви вътрешният министър
Задържани са 17 български граждани и един украински, заяви вътрешният министър Снимка: БТА

Задържани са 17 български граждани и един украински, заяви вътрешният министър

На кораба "Верила" с български екипаж са открити 500 килограма кокаин, съобщи министър Калин Стоянов на пресконференция в Министерския съвет, на която беше представено мобилното приложение "Помогни ми" за жертви на домашно насилие.

В отговор на въпрос министър Стоянов каза, че "действително има такъв случай, екипажът е от 17 български граждани и един украински". Имаме информация, че са задържани, иска се потвърждаване, че екипажът, който е там, е български, добави министърът. Той каза, че за момента има много активна комуникация на ниво оперативно международно сътрудничество, така че тепърва ще излизат факти по случая.

Вицепремиерът Мария Габриел съобщи, че тече оперативно разследване по случая и Министерството на външните работи е поискало информация.

БТА припомня, че кораб за насипни товари, пристигнал в Ирландия от Канада, е част от продължаваща операция на ирландската полиция и данъчна служба, които претърсват плавателното средство за наркотици. При първия етап на претърсването са открити най-малко 300 килограма кокаин в пакети на борда на кораба и властите възнамеряват да извършат по-подробно претърсване на плавателния съд.

Корабът за насипни товари "Верила" е пристигнал в ирландското пристанище Фойнс на западния бряг на страната във вторник сутринта. Той е собственост на Параходство „Български морски флот“ и е регистриран в Малта. Съобщава се, че корабът превозва пшеница от Канада и е отплавал от Монреал на 9 декември.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    1
    бандера
    Сега трансферната политика на ФК"Лудогорец" рязко ще пострада. Щото, нали братя Свинарови нЕмат нищо общо с производството и търговията на едни специални вещества. Същите, с които преди и братя Галеви нямаха нищо общо. Същите с които комунистическата ДС нямаше нищо общо, освен че ги произвеждаше в Дупница и ги продаваше в Близкият изток, а хабибитата плащаха с хероин, който се транспортираше към гнилия Запад с камионите на СОМАТ и Боби Бец - Божидар Божилов!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Ако след петдесет не си харесвате живота, то сипете си още петдесет!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари