Двама от екипажа на "Верила" все още са задържани

0
Останалите моряци са свободни и вече са по родните си места
Останалите моряци са свободни и вече са по родните си места Снимка: БГНЕС

Останалите моряци са свободни и вече са по родните си места

Корабът "Верила" все още е задържан в ирландското пристанище Шанън Фойнс, но в момента от него се разтоварва царевицата. Това съобщи капитан Александър Калчев - директор на Параходство "Български морски флот", цитиран от БНР.

Двамата членове на екипажа - Камен Петков и Никола Пенчев, все още са задържани, останалите са свободни и вече са по родните си места.

Припомняме, че на борда на "Верила" беше открито голямо количество кокаин. Случаят се разследва от ирландските власти.

"Имаме информация, че след приключване на следствените действия корабът трябва да бъде освободен и да се прибере в България", съобщи министърът на транспорта Георги Гвоздейков пред БНТ.

"Корабът "Руен" се намира в териториалните води на Сомалия. Екипажът е в добро здравословно състояние, няма заплаха за живота им. В момента текат преговорите за неговото освобождаване", уточни Гвоздейков.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари