Осмомартенски пияни шофьори паднаха под катаджийската палка в русенско

0
Двама подпийнали шофьори и един неправоспособен са заловени от русенските полицаи
Двама подпийнали шофьори и един неправоспособен са заловени от русенските полицаи

На 08.03.2016 г. около 23:35 часа, в гр. Бяла, на бул. "Стефан Стамболов", екип на полицията е спрял за проверка лек автомобил "Форд Ескорт", управляван от А.И. на 34 г. от село Босилковци.

Водачът е изпробван с техническо средство за употреба на алкохол и са му измерени 1,59 на хиляда.

Служителите на реда са му съставили акт и са му връчили талон за медицинско изследване. При извършения анализ на дадената от него кръвна проба са му установени 2.07 промила алкохол.

По случая е образувано бързо производство по чл. 343 б, ал.1 от НК. Друг водач, който е употребил алкохол преди да седне зад волана, са установили полицаи в село Хотанца.

На 8 март около 23:30 часа екип на Пътна полиция е бил изпратен в село Хотанца за съдействие на колегите си от Второ РУ.

Униформените са били спрели лек автомобил "Крайслер Неон" с русенска регистрация и водач Н.К. на 36 г., който при извършена  проверка за алкохол с техническо средство е дал положителна проба. Измерена му е концентрация - 1,66 на хиляда.

Съставен му е акт за установяване на административно нарушение и му е връчен талон за медицинско изследване.

Водачът не е дал кръвна проба. По случая срещу него е образувано бързо производство за престъпление по чл. 343 б, ал.1 от НК.

На 9 март около 00:35 часа в гр. Ветово на ул. "Мадара" екип на полицията е спрял за проверка лек автомобил БМВ с русенска регистрация, управляван от неправоспособен водач.

При извършената проверка е станало ясно, че младежът седнал зад волана в БМВ-то е на 16 години, няма свидетелство за управление на МПС, а също и вече е наказван за същото провинение.

Уточнено е, че той извършва нарушението в едногодишен срок от наказването по административен ред за управление на МПС без да притежава СУМПС, има издадено наказателно постановление от 19.02.2016 г. за нарушение по чл. 150 от ЗДВП, влязло в сила на 04.03.2016 г. 

По случая срещу 16-годишния е започнато бързо производство за престъпление по чл. 343 в ал. 2, във връзка с чл. 63 от НК.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари