Още една жертва на коронавирус в дома за възрастни хора "Възраждане"

1
Няма нови установени случаи на коронавирусна инфекция в дом за стари хора „Възраждане“
Няма нови установени случаи на коронавирусна инфекция в дом за стари хора „Възраждане“

През вчерашния ден е починала жена на 89-годишна възраст от дома за стари хора „Възраждане“ в Русе, съобщават от областна администрация

Тя е била с положителен PCR тест за коронавирус и съответно хоспитализирана в обособения COVID-сектор на Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания „Д-р Димитър Граматиков – Русе“. Ръководството и екипът на Областна администрация Русе изказват съболезнования на роднините и близките на починалата.

По данни на Регионалната здравна инспекция за последното денонощие на територията на областта са констатирани три нови случая на коронавирус, от които два са при жители на област Русе, които са поставени под карантина на територията на други области. Така общият брой на диагностицираните с COVID-19 в област Русе от началото на пандемията достигна 238 души.

Няма нови установени случаи на коронавирусна инфекция в дом за стари хора „Възраждане“. Общият брой на потвърдените случаи с коронавирусна инфекция в засегнатото социално заведение остава 90 души, от които 83-ма обитатели и седем души персонал.

За съжаление от посочените 83 потребители на социалната услуга с положителен PCR тест за коронавирус смъртните случаи са вече три. 24 са настанени в лечебни заведения, като 21 от тях са в Университетска болница „Канев“, а трима в УМБАЛ „Медика Русе“. 16 души са безсимптомни и са изолирани във вила „Липник“ в село Николово, която е на Община Русе, други 38 обитателя на дома за стари хора са изолирани на 4-ия етаж на социалното заведение, а двама души без оплаквания, които са били в домашен отпуск остават под домашна изолация.

От персонала на дома на болнично лечение продължават да бъдат шофьорът на линейката, електротехникът и едната санитарка, а от вчера на болнично лечение в инфекциозното отделение на Университетска болница „Канев“ е и 63-годишната жена, работеща в социалната институция като трудотерапевт. Другата санитарка, медицинската сестра и социалният работник са под домашна карантина.

Припомняме, че въпреки усилията на лекарите през вчерашния ден почина и мъж на 50-годишна възраст от гр. Борово, който първоначално е бил хоспитализиран в отделението по вътрешни болести на МБАЛ „Юлия Вревска“, гр. Бяла, а от там на 1-ви август в тежко състояние е бил преведен в отделението за лечение и наблюдение на пациенти с COVID-19 на Университетска болница „Медика Русе“.

От страна на Регионалната здравна инспекция в Русе е в ход епидемиологичното проучване и е извършена проверка в лечебното заведение. Установени са контактните лица, като на тях ще им бъдат направени PCR изследвания. Извършена е и основна дезинфекция на отделението.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари