Осем души в Русенско пребориха коронавируса през последните 24 часа

2
Шест от тях са от дома за стари хора „Възраждане“
Шест от тях са от дома за стари хора „Възраждане“

По данни на Регионалната здравна инспекция за изминалото денонощие на територията на областта няма констатирани нови случаи на коронавирус, което означава, че общият брой на диагностицираните с COVID-19 в областта остава 269 души, като активните случаи са 79.

От тях 24-ма са на болнично лечение, а другите 55 са под домашна изолация.

Сред добрите новини е, че за последните 24-часа нови осем души от областта са преборили коронавирусната инфекция, като шест от тях са от дома за стари хораВъзраждане“.

От началото на пандемията броят на оздравелите от коронавирус вече достигна 177, като от обитателите на дома те вече са 37.

Намиращите се на болнично лечение от социалното заведение също бележат спад. От обитателите на дома 13 души все още остават на болнично лечение. Осем от тях са в инфекциозното отделение на Университетска болница „Канев“, трима в отделението за лечение и наблюдение на пациенти с COVID-19 на УМБАЛ „Медика Русе“, а други двама в обособения COVID-сектор на Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания „Д-р Димитър Граматиков – Русе“. 23-ма души са безсимптомни и са изолирани във вила „Липник“ в село Николово, която е на Община Русе, а други четирима души без оплаквания, които са били в домашен отпуск, остават под домашна изолация.

Сред излекуваните за последните 24 часа е и 63-годишната жена, работеща в социалната институция като трудотерапевт. На практика излекуваните от персонала, работещ там, вече са шестима. Под домашна изолация остават една от санитарките, както и социалният работник и социалният асистент.

Припомняме, че общият брой на заразените с COVID-19 в дома е 93-ма души, от които 84-ма обитателя. За съжаление за последните няколко седмици починаха седем от обитателите на социалната институция. Всички те бяха с положителни резултати от PCR тестове за коронавирус и бяха хоспитализирани в различни лечебни заведения в Русе.

Областният оперативен щаб е в постоянен контакт с всички институции на местно, регионално и национално ниво и ежедневно следи ситуацията с разпространението на COVID-19 в региона.

По-късно през деня е планирана среща между областния управител Галин Григоров в качеството му на председател на Областния оперативен щаб и министъра на здравеопазването проф. Костадин Ангелов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари