Ново огнище на коронавирус в старчески дом в Русенско

1
Става въпрос за Дома в село Бистренци
Става въпрос за Дома в село Бистренци Снимка: Getty Images

106 са новите случаи на COVID-19 в област Русе за последното денонощие, сочат данните на Регионалната здравна инспекция.

10 от тях са в Дома за стари хора в село Бистренци, община Бяла – 3 санитарки и 7 потребители. Всички те са без сериозни оплаквания и са оставени под домашна изолация, като обитателите на дома са изолирани в социалното заведение.

Извършена проверка на място проверка от служители на РЗИ е установила, че персоналът в дома е използвал лични предпазни средства и че са осигурени достатъчно количество дезинфектанти и миещи средства. Продължава ежедневно да се проследява здравословното състояние на всички, намиращи се в социалната институция. PCR тестовете на останалите 10 служители и 15 потребители са отрицателни. Продължава извършването на епидемиологичното проучване.

Най-много нови случаи са установени в община Русе – 74. В община Бяла са общо 25, трима новоразени има в Ценово, двама във Ветово и по един в общините Борово и Две могили. Без нови случаи за последното денонощие са населените места от общините Иваново и Сливо поле.

От началото на пандемията диагностицираните с коронавирус в областта достигнаха 6768 души, а активните случаи 1617. По последни данни към момента общо 385 души се намират на лечение в болниците от региона, като 42-ма от тях са в реанимация.

През вчерашния ден са оздравели още 45 души, с което излекуваните от коронавирусна инфекция в областта станаха 4828. Вчера са починали още 12 души с положителен PCR тест за коронавирус.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари