Осъдиха мъжа, запалил огромния пожар в Кресненското дефиле

0
Щетите от незагасената цигара са за над 6 милиона лева
Щетите от незагасената цигара са за над 6 милиона лева Снимка: БГНЕС

Щетите от незагасената цигара са за над 6 милиона лева

Районната прокуратура в Благоевград постигна осъдителна присъда спрямо мъж, обвинен за огромния пожар в Кресненското дефиле, съобщиха от обвинението.

На 24 август 2017 г. подсъдимият се намирал в района на местността „Долни Мечкул“ до село Мечкул.

Мъжът хвърлил незагасена цигара в суха трева, вследствие на което се запалили чужди имоти на значителна стойност - държавни и общински горски територии, частни гори, имоти и вещи находящи се в община Симитли и община Кресна.

По случая е било започнато разследване за палеж, причинил значителни щети. Общата им стойност възлиза на 6 119 944,24 лева.

За извършеното по непредпазливост престъпление на подсъдимия е наложено наказание от 2 години „лишаване от свобода“ с 5-годишен изпитателен срок.

Присъдата подлежи на обжалване в 15-дневен срок пред Окръжен съд-Благоевград.

Припомняме, че огромният пожар над Кресненското дефиле унищожи 16 000 декара площи, от които 13 000 са горски насаждения. Изпепелени бяха още пасища, треви и храсти, както няколко къщи и лек автомобил.

А пожарът беше определен като истинска екологична катастрофа.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари