Осъдиха на затвор бивша министърка в Румъния

3
Сорина Пинтя бе изпратена на съд през април 2020 г. по обвинение във вземане на подкуп
Сорина Пинтя бе изпратена на съд през април 2020 г. по обвинение във вземане на подкуп Снимка: Gov.ro

Сорина Пинтя бе изпратена на съд през април 2020 г. по обвинение във вземане на подкуп

Бившата румънска министърка на здравеопазването Сорина Пинтя бе осъдена днес на три години и 6 месеца затвор за вземане на подкуп, предаде агенция Аджерпрес, цитирана от БТА.

Решението на трибунала в Клуж обаче не е окончателно.

Сорина Пинтя бе изпратена на съд през април 2020 г. по обвинение във вземане на подкуп, докато е била мениджър на Окръжната болница за спешна помощ в град Бая Маре.

Според прокурорите от Националната дирекция за борба с корупцията между ноември 2019 г. и февруари 2020 г. Сорина Пинтя е поискала и получила чрез посредник 10 000 евро и 120 000 леи, които представлявали 7 процента от стойността на договор по обществена поръчка за строителни работи в болницата.

Съгласно съдебното решение Сорина Пинтя не може да бъде избирана на обществена длъжност. Съдът постанови и конфискация на 10 000 евро от бившата министърка.

Решението на съда в Клуж може да бъде обжалвано в 10-дневен срок, уточнява Аджерпрес.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 10
    1
    Ariel
    Браво на съседите,а на шите тюфляци,Боко и шиши,кога ще са в затвора???
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари