Пет години затвор за мъж, причинил катастрофа с трима загинали

0
Жертвите на катастрофата са майка, баща и син
Жертвите на катастрофата са майка, баща и син Снимка: Районен съд - Кюстендил

Жертвите на катастрофата са майка, баща и син

Пет години лишаване от свобода постанови съдът в Кюстендил за обвиняем шофьор, причинил по непредпазливост смъртта на трима души, съобщиха от съда в Кюстендил.

Съдът призна обвиняемия 62-годишния Р.И. за виновен в това, че на 2 октомври 2022 г. в землището на с. Нови чифлик, община Кюстендил, на второкласен път между селата Нови чифлик и Багренци, при управление на лек автомобил е нарушил правилата за движение при изпреварване, в резултат на което по непредпазливост е причинил смъртта на трима души и телесна повреда на други двама.

Съдът приспада времето, през което по отношение на Р. И. е била взета мярка за неотклонение "домашен арест", считано от 2 февруари 2023 г. до привеждане на присъдата в изпълнение.

Р. И. е осъден да заплати и направените по делото разноски, близо 8 хиляди лева. Присъдата може да се протестира или обжалва пред Софийски апелативен съд, в 15 - дневен срок.

В резултат на тежкото пътнотранспортно произшествие беше причинена смъртта на водача на движещ се срещу Р.И. автомобил и пътуващите с шофьора възрастни родители. Пострадал е мотоциклетист, пътуващ след колата на Р. И., както и съпругата на обвиняемия, казаха от съда, предаде БТА.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари