Опростачването на политиката започна от това, че вече няма идеи

0
Все се надявам българите да осъзнаят, че народният човек е човек, който работи и милее за народа, а не опростачен каруцар, чиято цел е по гърба на народа да се изкатери до властта
Все се надявам българите да осъзнаят, че народният човек е човек, който работи и милее за народа, а не опростачен каруцар, чиято цел е по гърба на народа да се изкатери до властта Снимка: Фейсбук

В България тече една тенденция, която за съжаление е и световна. В политиката да влизат хора, които са меко казано, неподходящи и несериозни. И страдащи от недостатъци, които ги правят удобни за манипулиране и едновременно с това забавляващи масите 

Кукловодите явно поставят шутове начело на държавите. Бай Дърт Педро Фил, Зеленски, Урсула фон дер Ла/й/нен, танте Меркел и прочие. В тази обща картинка Главната Мутра на Републиката се вписа без всякакъв проблем. Но по стара наша традиция, в напъните си да се покаже, надмина всякаква простотия.

Опростачването на политиката започна от това, че вече няма идеи. Има лидери, които консолидират около себе си партии и хора. И вместо сериозни държавнически решения, се занимават със зрелища за тълпата. И се водят по нейните ценностни системи. В същото време от три десетилетия благодарение на соросоидите и либерастите, в България текат процеси на деградация на образование, ценностна система, семейство, традиции и национална идентичност. Растат поколения, за които основна ценност е последният модел айфон, а показването на кървавите карантии на МБ на големия екран предизвиква еуфория на радост и гордост.

Стилът на изразяване на политиците е паднал до нива, допустими в селски кръчми и сред хамалите на гарата, но не и в политиката. Откритите обиди към народа, към държавата, към историята, към пресата, се толерират и дори насърчават от тези, за които ценностите са извратени и изкривени. Липсата на възпитание се приема с ентусиазъм от матриЯла, който най-мрази някой да е по-учен и образован от него. "Ти на къв се прайш?", е любим въпрос на българския матриЯл. След което се гласува за някого, с когото могат заедно да си псуват, и който според тях е "народен човек", а всъщност измекяр, който се възползва от простотията, за да се изкатери по гърбовете им.

Наблюдавайки политиците от последното десетилетие, забелязвам тенденция опростачването да навлиза в нови измерения. Не само главатарят на шайката се изразява като хамалин и се държи като разпасан комбайнер, но и тези около него се държат просташки и липсата на възпитание си личи отдалеч. Например озверелите от загубата на властта герберасти стигнаха такава тиня на поведение и стил на говорене, че вероятно ще бъдат сочени като най-трагичното, некомпетентно и опростачено правителство на България.

ГМР тези дни живее във фейсбук и плюе отрова срещу всички. Предявява и претенции кой какво трябвало да направи. И естествено, се хвали, че той бил най-добрият от най-добрите. А опростачената журналиституция прекъсва предавания, за да включи на живо шутът с умотворенията му. След тов Деса Общата съска и хапе по медиите и също има някакви претенции към другите. Което е и изумително. Всеки нормален и свестен човек осъзнава, че това е най-крадливото и некадърно управление на държавата от последните 100, че и повече години. Вместо да се скрият, те продължават с простотиите си. Наистина изумително!

Липсата на класа и стил и в световната политика /с малки изключения/, само насърчават подобни явления и в България. Тук се раздават седесарски шутове, от трибуната на Народното събрание се чува каруцарско слово, а по медиите ставаме свидетели на триумфа на простотията!

И все се надявам българите да осъзнаят, че народният човек е човек, който работи и милее за народа, а не опростачен каруцар, чиято цел е по гърба на народа да се изкатери до властта, за да може да ограби същият този народ!

Елена Гунчева

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари